Illustration över Folkets Parks entré

Invigning av Folkets Park

Varmt välkomna att återupptäcka Folkets Park forna glans! Utemiljöer och byggnader har restaurerats och rustats upp och blir en del av Trollhättans nya stadspark, tillsammans med Lunnen. Den 14 maj är det äntligen dags för invigning.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Program 14 maj, kl. 11-15

Programmet uppdateras löpande

Vi slår upp portarna för invigningen klockan 11.00.

11.00 Födelseträdsceremoni – barn som föds i Trollhättan hyllas genom att träd planteras på olika platser i Trollhättan. För barn födda 2021 har träden planterats i Folkets Park.

11.30 & 13.00 Dansverket har uppvisning och prova på-dans, Dansbanan

Från 11.00 Film i Väst fyller 30 år och bjuder på filmvisning hela dagen i Parkhallen. Popcorn utlovas! Främst för barn under 12 år. Här hittar du Film i Västs filmprogram för dagen

12.00 Officiell invigningsceremoni av Folkets Park. Tal av bland andra Paul Åkerlund, kommunstyrelsens ordförande, Lilla Teaterscenen.

12.30-15.00 Elbilskörning
För barn upp till 115 cm.

13.00-13.30 Växtpromenad - häng med på en rundtur genom parken och lär dig mer om växterna som är planterade här. Promenaden startar vid Folkets Parks entré. 

13.30 Konsert med Själ (Karin Idung, Maria Fornstedt och Gustav Olai) - Med kraftfull sång, färgstarkt spel och lekfulla arrangemang tolkar Själ medeltida musik på historiska och traditionella instrument. En del av festival TIDIG MUSIK-dagar med medeltids-, renässans- och barockmusik. 

14.00-15.00 Konsert med Easy October, Pumphuset - Under namnet Easy October har indie/folk-artisten Kristoffer Hedberg turnerat flitigt i Europa och spelat in både helt solo och i olika konstellationer och sättningar. Namnkunniga musiker och artister såsom Andreas Kleerup, Kristofer Åström (solo/Fireside) och Nikke Ström (Nationalteatern) är bara några av de som varit en del av Easy October sedan starten 2012. Till denna unika spelning i Pumphuset kommer Easy October som duo genom Kalle och Kristoffer.

Hela dagen

  • Ambulerande underhållare i parken
  • Prova på-aktiviteter med Fritidsbanken
  • Trollhättans Stad och Vårvik informerar om aktuella projekt
 

Ta dig till Folkets Park på ett smidigt sätt

Tips! Ta gärna cykel, kollektivtrafik eller en promenad till invigningen. För dig som måste ta bilen kan vi tipsa om pendelparkeringen vid Resecentrum om det är trångt på parkeringen utanför Folkets Park (vi håller just nu på att förbereda för nya Hjulkvarnelundvägen här).


Läs mer om arbetet med Trollhättans nya stadspark

 
Folkets Parks entréskylt

Trollhättans stadspark växer fram

I januari 2021 startade arbetet med Trollhättans nya stadspark. Området som berörs är Folkets Park och Lunnen, grönområdet intill Folkets Park. Arbetet med Folkets Park blev klart 2021 och under 2022 startar etapp 2 med fokus på Lunnen och att

Senast granskad 2022-05-04 av PERIVA