Sedlar, närbild på hundralappar

Skattekollen ny tjänst på hemsidan

– nu kan du se hur dina skattekronor fördelas i Trollhättan

Person
Press- och marknadschefPeter Asp 0520-49 70 49
Enhet Kommunstyrelsens förvaltning Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kommunstyrelsens förvaltning

Nu lanserar Trollhättans Stad en tjänst där man som invånare på ett enkelt och överskådligt sätt kan ta reda på vad skattepengarna används till.

– Omkring 80 procent av vår verksamhet består av förskola, skola och äldrevård. Men en kommunal verksamhet har hand om väldigt mycket mer.
Med Skattekollen kan man enkelt knappa in sin inkomst och sedan på ett överskådligt sätt se hur skattepengarna fördelas, berättar Trollhättans Stads informationschef Peter Asp.

Den kommunala verksamheten i Trollhättan får varje år in omkring tre miljarder kronor i skatter, avgifter och stadsbidrag. Intäkter som är helt avgörande för att hålla god nivå på den kommunala servicen.

– Många gånger har man som skattebetalare ganska dålig koll på hur pengarna fördelas. Med Skattekollen får man en bra översikt. Det är dessutom ett bra sätt för oss att visa alla de områden som omfattas av den kommunala skatten, konstaterar Peter Asp.

Skattekollen når man via Trollhättans Stads hemsida www.trollhattan.se, man kan också gå via direktlänken www.trollhattan.se/skattekollen.

Vid frågor kontakta Peter Asp, informationschef, 070-206 86 87.

Senast granskad: 2018-01-18 | av: Katarina Loodh
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)