Mikaela Holst och Johanna Rydén från Familjehemsenheten, tillsammans med kommunikationsbyrån Profil, på plats vid måndagens gala i Stockholm. En gala där Trollhättans Stads innovativa arbete stod i rampljuset. Mikaela Holst och Johanna Rydén från Familjehemsenheten, tillsammans med kommunikationsbyrån Profil, på plats vid måndagens gala i Stockholm. En gala där Trollhättans Stads innovativa arbete stod i rampljuset.

Publishingpriset till Trollhättan!

- uppmärksammad film för familjehem tog hem två prestigefyllda utmärkelser

Person
Press- och marknadschefPeter Asp 0520-49 70 49
Enhet Kommunikationsavdelningen Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kommunikationsavdelningen

Trollhättans Stad tog hem två prestigefyllda priser när Svenska Publishingpriset på måndagskvällen delas ut för 24:e gången.

Familjehemsenhetens uppmärksammade film ”Förändra verkligheten” tog hem priset i konkurrens med sex finalister i klassen för längre inspirationsfilmer. Men inte nog med det. Filmen lade också beslag på utmärkelsen "Nytänkarpriset" för sitt innovativa sätt att skapa uppmärksamhet kring och informera om behovet av familjehem.

Motiveringarna var följande:

  • Längre inspirationsfilmer: För utmärkt foto, regi och klipp – ett tydligt budskap i en gripande förpackning.
  • Nytänkarpriset: För en finurlig, väl genomförd idé – F som i förändra!

–     Det här känns helt fantastiskt! Vårt mål med filmen var att via ett nytt grepp få uppmärksamhet och skapa intresse för en väldigt viktig funktion i samhället, nämligen ett hem och en trygg vardag till barn som verkligen behöver det. Satsningen har varit väldigt lyckad och att vi dessutom får nationell uppmärksamhet och erkännande kring vårt arbete är ju extra kul, konstaterar Malin Hedelin och Evelyn Axelsson på Trollhättans Stads familjehemsenhet.

Mikaela Holst och Johanna Rydén från Familjehemsenheten var, tillsammans med kommunikationsbyrån Profil, på plats vid måndagens gala i Stockholm. En gala där Trollhättans Stads innovativa arbete alltså stod i rampljuset.

Filmen där man genom en knapptryckning kan förändra verkligheten för ett barn i sin vardag, har spridits som en löpeld på sociala medier och intresset för familjehem har onekligen fått ett lyft. Filmkonceptet har också spridits vidare till andra kommuner som helt enkelt köpt idén.

–     Det var givetvis väldigt tuff konkurrens, men filmen sticker ut lite eftersom betraktaren själv kan ändra utvecklingen i den. Dessutom är det ett annorlunda grepp för att få uppmärksamhet på en kommunal kärnverksamhet, säger Emelie Pettersson som är projektledare hos filmpartnern Profil Kommunikation.

På länken nedan kan du se alla nominerade samt också titta närmare på bidragen.

Se filmen på http://förändraverkligheten.nu/trollhattan

För ytterligare info: Evelyn Axelsson, enhetschef, Arbetsmarknads- och socialförvaltningen,0520-49 70 51.Malin Hedelin, Områdeschef Arbetsmarknads- och socialförvaltningen, 0520-49 72 22.

Senast granskad: 2018-01-26 av: Katarina Loodh
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)