Per Olofsson tar glatt emot priset Per Olofsson tar emot årets Kreativitetsstipendium. Fotograf: Peter Asp

Per och Rickard årets kreatörer

– idésprutor som sätter Trollhättan på kartan

Person
Press- och marknadschefPeter Asp 0520-49 70 49
Enhet Kommunikationsavdelningen Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kommunikationsavdelningen

I dag tog krögarna och entreprenörerna Per Olofsson och Rickard Halleröd emot 30 000 kronor då elfte Kreativitetsstipendiet delades ut på Entreprenörsdagen i Folkets Hus/Kulturhuset. Detta för sin framgång med att utveckla Trollhättan till en mötesplats förknippad med högklassig mat, dryck och spännande events.

Kreativitetsstipendiet ska belysa och främja kreativitet i Trollhättan och är instiftat av Trollhättans Stad, Swedbank och Innovatum.

– Per och Rickard är mycket bra exempel på vad man kan åstadkomma med kreativitet, vilja och mod. Stipendiaterna har varit starkt bidragande till att
Trollhättan allt oftare förknippas med både god mat och spännande events. EM i ostronöppning är ett exempel på ett evenemang som satt Trollhättan i strålkastarljuset, konstaterar juryns ordförande och Trollhättans Stads informationschef Peter Asp.

Motivering

Två entreprenörer och idésprutor som sätter Trollhättan på kartan – både när det gäller mat, möten och events. Topprestaurangen Alberts, med prisbelönt kök, hotell och restaurang har kompletterats med en satsning på mat och upplevelser i gammal industrimiljö på Innovatum.

Med Nova Mat och Möten har denna duo varit en bidragande orsak till utvecklingen av hela Innovatumområdet, både när det gäller god mat och spännande evenemang. EM i ostronöppning, konferenser, Munskänkarnas populära vinmässa eller företagsevent – bara några av många exempel på evenemang som lyfter med hjälp av dessa två kreativa entreprenörer.

Tidigare stipendiater

Novemberfestivalen, forskaren Per Nylén, nöjesmannen Claes Eriksson, flashanimatören Mattias Lindberg, entreprenören Thomas Löfgren (Junkyard), Stavreskolans restaurang, animeringsföretaget Meindbender, musikern Per Nyström, konstnärlige ledaren Ulf Wadenbrandt och Alliansloppet (Magnus Larsson/Oluf Skoog) har tidigare hyllats för sin kreativitet.

Läs mer om stipendiet

Vid frågor kontakta Peter Asp, informationschef Trollhättans Stad, 070-206 86 87.

Senast granskad: 2014-12-02 | av: fredrika.almqvist@trollhattan.se
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)