"Oroligheterna måste få ett slut"

– Paul Åkerlund om senaste tidens bråk i Kronogården

Person
Press- och marknadschefPeter Asp 0520-49 70 49
Enhet Kommunikationsavdelningen Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kommunikationsavdelningen

Kommunstyrelsens ordförande Paul Åkerlund är bedrövad och besviken med anledning av den senaste tidens oroligheter i stadsdelen Kronogården.

–     Jag kan konstatera att det här är helt oacceptabelt och att oroligheterna måste få ett slut. Vi har en klar bild över vad som sker i området och har en löpande dialog med polisen. Vi förutsätter givetvis att ordningen i området återställs snarast och att bråkmakarna lagförs, fastslår Åkerlund.

När det gäller Trollhättans Stads verksamheter så finns det både personal och brukare som upplever oro över händelserna i veckan. Trollhättans Stad har löpande kontakt med medarbetare och vi gör allt som står i vår makt för att verksamheterna ska vara säkra och lugna.

–     Våra verksamheter har inte berörts, men vi har en beredskap om något skulle inträffa. Jag vill dock understryka att ordningsfrågor och upprätthållande av dessa är polisens sak att hantera. Jag litar på att polisen hanterar detta kraftfullt, säger Paul Åkerlund.

Samtidigt poängterar Paul Åkerlund att det fortfarande handlar om en liten grupp kriminella människor som beter sig helt oacceptabelt.

–     Vi har inte fått några indikationer på att det finns anledning att känna sig orolig som medborgare. Vi har heller inte övervägt restriktioner i öppethållande av våra verksamheter. Det här handlar om två grupperingar som vill åt varandra, vilket inte direkt berör Trollhättans Stad och de kommunala verksamheterna, fastslår Paul Åkerlund.

Vid ytterligare information kontakta Peter Asp, presschef Trollhättans Stad, 070-1206 86 87

 

Senast granskad: 2017-06-16 | av: fredrika.almqvist@trollhattan.se
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)