Öppet Wifi lyckat i Trollhättan

- satsning i centrum fortsätter ytterligare tre år

Person
Press- och marknadschefPeter Asp 0520-49 70 49
Enhet Kommunikationsavdelningen Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kommunikationsavdelningen

För tre år sedan drog Trollhättans Stad igång en satsning på öppet Wifi de centrala delarna av kommunen. Satsningen har slagit så väl ut att man nu förlänger samarbetsavtalet med Gotanet med ytterligare tre år.

–     Vi ser det som en viktig del i infrastrukturen och en god service till både besökare och invånare. Vi har idag 25 aktiva accesspunkter i centrala Trollhättan, och användandet ökar stadigt för varje år, berättar Trollhättans Stads stadsdirektör Annika Wennerblom.

Samarbetsavtalet är med lokala företaget Gotanet, som tillhandahåller den tekniska kompetensen med infrastruktur och mjukvara.

–     Trollhättans Stad har varit i framkant med öppet Wifi i offentlig miljö och vi ser det som väldigt spännande att få bidra till den fortsatta utvecklingen i kommunen. Idag har den öppna Wifi-lösningen omkring 5700 sessioner i månaden och vi tror att detta kommer att öka, konstaterar Per Frykner på Gotanet.

Det trådlösa nätverket täcker större delen av centrala staden, där ytterpunkterna är fallområdet i (söder), Resecentrum (norr), Spikön (väster) och Högskolan Väst (öster). Hastigheten på 2Mbit/s räcker till att surfa och kolla på filmer via Youtube. Det trådlösa nätet klarar av över tusen samtida användare.

–     Efter att man har loggat in som användare har man åtkomst under en timma, detta för att vi inte ska konkurrera med operatörer som servar boende och större brukare i området. Den öppna lösningen är främst till för besökare och människor som tillfälligt vistas i centrum, konstaterar Annika Wennerblom.

För ytterligare info: Annika Wennerblom, stadsdirektör Trollhättans Stad, 070-522 42 54. Per Frykner, Gotanet, 070-180 95 28.

Senast granskad: 2016-09-28 | av: fredrika.almqvist@trollhattan.se
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)