Ina Larsson på Kanaltrappan, med kanalen i bakgrunden. Årets nyårstalare 2019

Nyårstalare 2019

En ren chansning. Så hamnade årets nyårstalare i Trollhättan. En chansning som visade sig bli riktigt bra – för henne och för Trollhättan.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Ina Larsson är 28 år och uppvuxen i Mariestad, men sedan drygt 9 år tillbaka är Trollhättans hennes hem. Ina är handlingskraft personifierat – ett fantastiskt exempel på hur man kan komma till en stad utan att känna någon och sedan bygga upp ett liv, en framtid och dessutom bidra positivt till Trollhättans utveckling.

Efter gymnasiet flyttade Ina till Trollhättan för att studera till ämneslärare. Liksom för många andra studenter hade hon sitt första boende i studenthuset Elefanten. Ina började under utbildningen engagera sig i studentkåren genom ideellt arbete på olika sätt. Det resulterade senare i att hon blev vald till Vice Ordförande – ett hedersuppdrag där man blir framröstad för att arbeta heltid med studentkåren under ett års tid.

Under sin tid i Trollhättan har hon bidragit till att göra studentstaden Trollhättan till en bättre plats och jobbat för att alla studenter ska ha det bra här. Rent privat blev Trollhättan och Högskolan Väst en riktig lyckochansning också – på en kursstart mötte Ina någon som hon inte hade sett förut. Det visade sig att de gick samma program. Det visade sig också att han var den hon ville leva med – nästa år gifter de sig här i Trollhättan.

- De flesta som ser att jag är årets nyårstalare kommer inte veta vem jag är, men för mig är det just det som är den stora äran med detta uppdrag! Jag må ha jobbat otroligt mycket för studenterna i staden och arbetat för att främja staden på olika sätt men, i grund och botten, är jag en av invånarna som helt enkelt älskar att bo här! säger Ina Larsson, nyårstalare 2019. Trots att min uppväxt var i Mariestad så blev Trollhättan staden där jag växte upp på riktigt - mitt första egna hem, jag mötte min fästman här, jag tog körkort här, jag ska gifta mig här. 

Vi är stolta över att presentera Ina Larsson som 2019 års nyårstalare!

Senast granskad 2019-12-17 av katarina.loodh@trollhattan.se