Massa vackra fyrverkerier

Nyår avslutar 100-årsfirandet

- samtidigt uppstart för intensivt 2017

Person
Press- och marknadschefPeter Asp 0520-49 70 49
Enhet Kommunikationsavdelningen Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kommunikationsavdelningen

Nyårsfirandet i Trollhättan kommer att bjuda på många möjligheter att fira ut det späckade feståret då staden fyllde 100 år.

–      Man kan räkna med en rad aktiviteter i centrum från lunch och ända fram till 17.00 då nyårsfyrverkeriet släpps loss. I samband med detta kommer Kommunstyrelsens ordförande Paul Åkerlund att hålla nyårstalet och samtidigt blicka fram mot ett spännande och intensivt 2017, berättar Jenny Persson som är projektledare för Trollhättans 100-årsfirande.

Delar av programmet känns igen från 2015, som Vinter på Spikön med roliga aktiviteter och uppträdanden som passar barnfamiljen. Bland annat kommer populära Stora Sångkalaset tillbaka och sätter lekplatsen i gungning.

Men det blir också många nyheter när 100-åringen ska firas ut.

För första gången i Trollhättan får vi uppleva isskulptering! Isskulpturerna Tjåsa Gusfors, Ulrika Tallving och holländska Charlotte Koster har alla varit med och byggt upp nya Icehotel 365 i Jukkasjärvi och på nyårsafton skulpterar de i Trollhättan.

Under dagen kan dessutom nyårsbesökare från 12 år prova på isskulptering i mindre skala, och små som stora kan testa hur is låter genom att spela på ismarimba eller ischimes, långa isstavar i en ställning, som konstnärerna har med sig.

På Strandgatan kommer dessutom fyra eldkonstnärer från Eldfågel och Fae framföra eldshow med dans, gnistkaskader och bländande moln. ABF bjuder på festlig musik i ett nyårspyntat Hamnmagasin och för den som vill ha något värmande serverar Swania och Kanalrestaurangen nyårslunch.

Delaktighet har varit ett ledord under 100-årsjubileet och på nyårsafton bjuder City Trollhättan in alla besökare att tillsammans skicka en hjärtlig och lysande hälsning in i Trollhättans 101:a år.

–      Från klockan 14 är man välkommen att komma till Omvägen på Spikön och hjälpa oss att tända en ljusinstallation i form av ett hjärta. En symbolisk gest för att visa omtanke om varandra inför det nya året, förklarar Anna Stålberg från City Trollhättan som tagit fram idén.

De uppskattade ljussättningarna av området runt Åkersbergsvägen och Hojums kraftstation kommer igen även i år, men med en ny design.  Klockan 17.00 håller Paul Åkerlund nyårstalet vid Hojumstunet och därefter blir det traditionsenligt fallpåsläpp. Strax därefter avslutas 2016 med ett stort musiksatt fyrverkeri.

Vid ytterligare frågor kontakta Jenny Persson, projektledare för nyårsfirandet, 0733-48 85 63.

Senast granskad: 2016-12-30 | av: fredrika.almqvist@trollhattan.se
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)