Årets födelseträd Bergskörsbär, Prunus sargentii

Nya Trollhättebor firas med träd

– 650 barn inbjudna till Aktivitetsplanen, Hjortmosseparken

Enhet Stadsbyggnadsförvaltningen Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 67 77 Stadsbyggnadsförvaltningen

Under fjolåret föddes 650 barn i Trollhättan och alla dessa har fått en inbjudan att, tillsammans med sina föräldrar, släkt och alla andra närvara vid en enkel ceremoni där de tillägnas ett antal träd.

I år är det 19:e året som träd planteras till firande av nyfödda och denna gång är det Bergskörsbär, Prunus sargentii som planterades under hösten 2014.

Byggnads- och trafiknämndens ordförande Peter Andersson håller tal och delar ut minnesdiplom. Dessutom blir det underhållning av Kulturskolan samt glass till barnen.

I samband med invigningen kommer också Gatu- och Parkkontoret att finnas på plats för att prata om lekplatsutredningen som pågår. Det kommer också att finnas möjlighet att lämna synpunkter på de kommunala lekplatserna i Trollhättan.

Representanter från media hälsas hjärtligt välkomna till arrangemanget.

För mer information kring födelseträd kontakta landskapsingenjör Sandra Paasioja Joelsson, sandra.joelsson@trollhattan.se, 0520-49 53 50

Tid: Torsdag 21 maj klockan 17.30
Plats: Multiarenan på aktivitetsplanen, Hjortmosseparken. På före detta grusplanen, ingång från Hörngatan.

Vi vill uppmärksamma er på att ett tält kommer att sättas upp på multisportarenan i samband med ceremonin. Detta innebär att multisportarenan inte kommer att kunna användas under torsdagen 21 maj och under förmiddagen på fredagen 22 maj.  

Senast granskad: 2017-12-20 av: Katarina Loodh
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)