Bild på julgrupp mot tegelvägg

Julgåvan kan stötta lokala näringen

Trollhättans lokala näringsliv har det kämpigt under den rådande pandemin, men förhoppningsvis kan Trollhättans Stads medarbetare hjälpa till att underlätta situationen. - Vi vet vilka svåra tider som många av våra företag genomlider, och julgåvan kan bli ett välkommet tillskott i kassan, säger Paul Åkerlund, kommunstyrelsens ordförande.

Enhet Kommunstyrelsens förvaltning Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kommunstyrelsens förvaltning

Två år i rad har julklappen till Trollhättans Stads cirka 5 000 medarbetare ställts in på grund av ekonomiska restriktioner, men i år väntar en julgåva/julbord/julaktivitet till ett värde av maximalt 400 kronor/per person.  
– Det känns bra att kunna ge en julgåva till våra medarbetare, särskilt i år, då många haft en tuff uppgift att klara vårt uppdrag under den pågående pandemin. Dock ska vi som arbetsgivare nu, under rådande omständigheter, inte arrangera julbord och gemensamma aktiviteter, säger Per Johansson, tillförordnad stadsdirektör i Trollhättans Stad.

Stötta det lokala näringslivet

Mot bakgrund av att Trollhättans lokala näringsliv, framförallt inom besöksnäring, handel och restauranger, kämpar hårt på grund av pandemin har Trollhättans Stads ledning därför tänkt om.
– Lösningen blir istället att vi vill stötta det lokala näringslivet genom att starkt rekommendera chefer att ge presentkort till sina medarbetare i julgåva. Varje chef kan själv välja var man vill köpa presentkort och vilken aktör man vill stötta. Kanske väljer man att köpa presentkort på restaurangen där man tidigare planerat att äta julbord, eller på någon av butikerna i närområdet av arbetsplatsen, säger Per Johansson.

Välkomnar initiativet

Initiativet välkomnas av kommunstyrelsens ordförande Paul Åkerlund, som hoppas att julgåvan till medarbetarna också blir en viktig julgåva till det lokala näringslivet. 
– Vårt näringsliv genomgår riktigt tuffa tider nu, och det är ju fantastiskt om medarbetarna i Trollhättans Stad kan hjälpa till och stötta genom julgåvan, säger Paul Åkerlund, kommunstyrelsens ordförande.

Senast granskad 2020-11-12 av katarina.loodh@trollhattan.se