Bild på när vattnet släpps på i Trollhättefallen med belysning då fotot är taget på kvällen

Inget vatten i fallen

Varje sommar bjuder Vattenfall dagligen på dramatiska och mäktiga vattenpåsläpp i Trollhättefallen. I år blir det annorlunda.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Rådande coronasituation gör att Vattenfall inte kommer att kunna öppna
dammluckorna för turister i sommar.

- Med de rådande restriktioner som gäller kring hur många som får samlas och möjligheten att hålla avstånd så blir det omöjligt att genomföra fallpåsläppen. Blir det förändringar så ska vi självklart ompröva beslutet, säger Monica Nordlund kommunikationsansvarig Vattenfall Vattenkraft.

Trollhättefallen har lockat besökare, både nationellt och internationellt under en väldigt lång tid men det dramatiska landskapet vid fallfåran är dock fortfarande väl värt ett besök.

- Scenen är fortfarande kvar och strålkastaren lyser istället på dess trollbindande landskap. Älvrummet erbjuder oavsett vatten i fallen eller inte en vacker natur och möjlighet att fylla på med kraft genom rekreation och motion. Vi kommer självklart att uppdatera vår hemsida och digitala kanaler om vi skulle få ett nytt beslut, fortsätter Maria Engström Weber från VISIT Trollhättan Vänersborg

Kraften i älven användes i flera århundraden till att bygga kvarnar för att senare utvecklas till storskaliga industrier vid vattnet. Det var dessa industrier och den ingenjörskonsten som behövdes för att tämja kraften, som lockade människor att flytta till Trollhättan och vi kunde bli stad 1916.

- Vi förstår att detta beslut måste tas, men så klart tråkigt för både Trollhättebor och besökare att i år inte få uppleva kraften i fallen, kommenterar stadsdirektör Ulrika Strandroth Frid.

 

Relaterad information

Mer information om Trollhättefallen finns på Visit Trollhättan Vänersborgs hemsida, visittv.se

Senast granskad 2020-07-30 av KLALIW