Högskolan cykelvänlig arbetsplats

- bäst i Trollhättan och nu väntar final i Västra Götaland

Person
Press- och marknadschefPeter Asp 0520-49 70 49
Enhet Kommunikationsavdelningen Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kommunikationsavdelningen

Högskolan Väst har utsetts till cykelvänligaste arbetsplatsen i Trollhättan och är därmed också en av tre finalister till att bli Västra Götalands cykelvänligaste arbetsplats.

Finalen hålls på torsdag 6 oktober i Mölndal.

Under 2016 har åtta arbetsplatser i Trollhättan deltagit i utmaningen att bli Västra Götalands cykelvänligaste arbetsplats. GKN, Näl, Nevs, Högskolan Väst, Trollhättans Stadshus, Skanska, Folkhögskolan, och Tolkförmedlingen har alla tampats om vilken arbetsplats som är den vänligaste för cyklister.

Låst cykelrum, duschmöjlighet samt bra och samlad information om cykelpendling på intranätet var några av de åtgärder som Högskolan gjort extra bra för att öka cykelpendlingen till arbetsplatsen.

De arbetsplatser i Trollhättan som har varit med i projektet under 2016 ska också få chansen att nominera anställda att bli vintercyklister .

-       Totalt hoppas vi få med 25 cyklister som normalt pendlar sommartid men ställer cykeln under vintern. Vintercyklisterna kommer att få dubbdäck monterade och ge kommentarer om drift och underhåll av cykelbanorna, berättat Trollhättans Stads Johan Andersson som är projektledare.

Vill du veta mera om hur Högskolan Väst blev Trollhättans cykelvänligaste arbetsplats för det bra att kontakta: Helena Källström, 0520-22 31 41 eller projektledaren Johan Andersson, 0520-49 79 38.

Senast granskad: 2016-10-05 | av: fredrika.almqvist@trollhattan.se
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)