Izabella Scorupco och David Hellenius har huvudrollerna i filmen Micke & Veronica. Izabella Scorupco och David Hellenius har huvudrollerna i filmen Micke & Veronica.

Hellenius och Scorupco får stjärna i walk of fame

– avtäckning i samband med galapremiären av Micke & Veronica

Person
Press- och marknadschefPeter Asp 0520-49 70 49
Enhet Kommunikationsavdelningen Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kommunikationsavdelningen

Trollhättan utökar sin Walk of Fame med ytterligare två stjärnor. Tisdag 16 december kommer relationskomedin Micke & Veronica att ha galapremiär på Folkets Hus i

Trollhättan – i samband med detta kommer huvudrollsinnehavaren David Hellenius att avtäcka sin alldeles egna stjärna som ska placeras i Trollhättans Walk of Fame. En stjärna kommer också att tilldelas Izabella Scorupco som också har en huvudroll i filmen.

Därmed får Storgatan sin 18:e och 19:e stjärnplatta som visar framgångsrika skådespelare med den gemensamma nämnaren att man spelat in film i regionen.

– Trollhättan är fortfarande en mycket viktig spelare när det gäller svensk filmproduktion och i Trollhättan är vi stolta över vår film. David Hellenius och Izabella Scorupco har båda den stjärnstatus som krävs för att ta en plats i vår Walk of Fame, säger Trollhättans Stads informationschef Peter Asp.

Själva avtäckningen av stjärnan sker på Hebeteatern, Folkets Hus i samband med galapremiären av relationskomedin ”Micke & Veronica”. David Hellenius finns på plats för att avtäcka sin stjärna medan Izabella Scorupco tyvärr inte kan närvara. Sedan dröjer det troligen till våren innan stjärnorna fysiskt placeras i Storgatan.

– Väderläget får avgöra, det troliga är att vi väntar tills risken för snö och minusgrader är borta, konstaterar Peter Asp.

Vid ytterligare frågor kontakta Trollhättans Stads informationschef Peter Asp, 070-206 86 87.

Fakta Trollhättans Walk of Fame

Trollhättans Walk of Fame är ett samarrangemang mellan Trollhättans Stad och Film i Väst. Gatubilden pryds idag av 17 stjärnplattor med namn på utvalda filmstjärnor med anknytning till Trollhättan. Det finns också en hemsida med biografier om stjärnorna, samt informationstavlor på själva Storgatan.
Adress till hemsidan: www.trollhattan.se/walkoffame

De 17 övriga stjärnorna: Nicole Kidman, Mikael Persbrandt, Jakob Eklund, Marie Richardson, Kjell Bergqvist, Rolf Lassgård, Helena Bergström, Stellan Skarsgård, Pernilla August, Lena Endre, Fares Fares, Claes Eriksson, Lauren Bacall, Samuel Fröler, Lena Olin, Michael Nyqvist, Robert Gustafsson.

Vid ytterligare frågor kontakta Peter Asp, informationschef Trollhättans Stad, 070-206 86 87.

Senast granskad: 2014-12-08 | av: fredrika.almqvist@trollhattan.se
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)