Kollage med bilder på rykande gryta,glada människor och hennamålade händer.

Hela Kronan gungar igen!

Festival och familjefest på Kronan Kulturhus och Kronogårds torg.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

PRESSMEDDELANDE 2019-05-28

På torsdag 30 maj bjuder Kronan Kulturhus tillsammans med föreningslivet åter in hela Trollhättan till festival och familjefest på Kronogårds torg och Kulturhuset. Nytt för i år är större fokus på det lokala.

- Hela Kronan Gungar är en folkfest som bjuder på massor av aktiviteter! Ett scenprogram med musik, dans och annan underhållning. Det finns något för alla åldrar, ung som äldre! Föreningar från Kronogården säljer mat från olika länder och deltar med framträdanden på scenen, berättar Paula Pelli, kulturhuschef på Kronan.

Ett trettiotal föreningar och offentliga organisationer visar upp sig och det bjuds på olika aktiviteter på Kronogårds torg och i Kulturhuset, allt från Spoken word, till hennamålning, streetsoccer, pyssel och matförsäljning.

Nytt för i år är att festivalen lägger ett större fokus på lokala akter med mycket dans, bland annat svensk folkmusik. Klubb Kul och Magnus Cirkusskola håller i olika aktiviteter där besökarna kan lära sig det mesta inom cirkuskonster.

- Hela Kronan Gungar är ett välbesökt arrangemang som lockar människor från hela staden. Ta chansen att uppleva en särskilt varm och uppsluppen stämning, njut av god mat och folkvimlet, härlig musik och framträdandena av lokala artister. Här finns något för alla, uppmanar Paula Pelli.

Kontakt: Paula Pelli, Trollhättans Stad, tel: 0520-49 78 85

Senast granskad 2019-12-02 av KLALIW