Frank Andersson död

Trollhätteprofilen Frank Andersson har gått ur tiden. – Det är tragiskt och väldigt tråkigt, säger Paul Åkerlund, kommunstyrelsens ordförande. Möjlighet finns att lämna sina kondoleanser på Arena Älvhögsborg, där Frank Andersson tränade under sin aktiva tid i Trollhättan.

Enhet Kommunstyrelsens förvaltning Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kommunstyrelsens förvaltning

Mitt under valdagen den 9 september kom beskedet att brottaren – och Trollhätteprofilen – Frank Andersson hade avlidit efter en svår operation. För många kom beskedet som en chock, inte minst för Paul Åkerlund, kommunstyrelsens ordförande.
– Det är tragiskt och väldigt tråkigt. Jag visste om att han skulle genomgå en hjärtoperation i torsdags, men utgick från att den hade gått bra eftersom jag inte hade hört något annat, säger Paul Åkerlund.

Han minns Frank Andersson som en varm person som ville alla väl, och hans betydelse för Trollhättan har varit stort.
– Frank var ju med och satte Trollhättan på kartan. Så är det ju, även om han tävlade för andra klubbar så var han fostrad här i Trollhättan.

Frank Andersson var en av världens mest framgångsrika brottare, bland annat med tre VM-titlar på meritlistan – ett av gulden minns Paul Åkerlund särskilt:
– När han avgjorde VM-finalen 1977 i Scandinavium med en halvnelson – det är ju brottargrepp som inte fanns egentligen, eller inte hade använts på väldigt länge i alla fall.

På senare år minns han hur Frank Andersson visade danstalang utöver det vanliga genom att nå nästan ända fram i Let´s Dance 2011, men finalföll mot en annan Trollhätteprofil: Jessica Andersson. Minnesvärt är också när Frank Andersson utsågs till Århundradets manliga idrottare på Trollhättans idrottsgala 2016.

Olle Karlsson är ordförande i Trollhättans Atletklubb, där Frank Andersson fick sin idrottsliga fostran. Han har följt Frank sedan karriären inleddes tidigt på 60-talet, och har otaliga minnen över alla framgångar han skördade, men känner en dag som denna stor sorg och saknad.
– Frank var en speciell person. Han var otroligt snäll, och ville alltid alla väl. Och just det att han alltid tänkte på de andra är mitt bästa minne av honom, avslutar Olle Karlsson.

Frank Andersson blev 62 år gammal. För de trollhättebor som vill lämna en sista hälsning finns en kondoleansbok på Arena Älvhögsborg, där Frank Andersson tränade under sin aktiva tid i Trollhättans Atletklubb (TAK).

Senast granskad: 2018-09-11 av: Vivian Komstadius
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)