Therése Williamsson tar emot "peppisar" av Malin Westergren från IOGT-NTO. Therése Williamsson tar emot "peppisar" av Malin Westergren från IOGT-NTO.

Familjehuset fick fler "peppisar"

För andra året i rad tar Therése Williamsson från Familjehuset tacksamt emot ”peppisar” av IOGT-NTO:s representant Malin Westergren. Mjukisdjuret är en symbol för alla barns rätt till en magisk jul, och nu kan det förhoppningsvis skänka värme till barn som Familjehuset träffar under den kommande högtiden. Så var fallet ifjol då Familjehuset tog emot 67 mjukisdjur.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

I år fick Familjehuset ta emot närmare 300 ”peppisar” sedan också Trollhättans Stads drogförebyggande samordnare köpt in några extra utöver dem som IOGT-NTO skänker.
– De tog slut väldigt snabbt ifjol, vilket är väldigt sorgligt på ett sätt, men det är också bra att de kom till användning. ”Peppisen” tar inte bort det som gör ont, men kan ge en känsla av värme och tröst, säger Therése.
– ”Peppisarna” kommer att delas ut under hela december och med pandemin känns det också extra angeläget när hemsituationen kan te sig mer slutet än tidigare. Vi har ju beredskapsverksamhet under jul, så vi ställer en låda vid dörren här så att man kan greppa tag i en ”Peppis” på vägen ut, säger Therése.

IOGT-NTO:s utdelning av mjukisdjur började ifjol som en del av ”Vit julkampanjen”.
– Vi såg att det vore fint om vi kunde samverka med de myndigheter som möter de barn som far mest illa, så vi delar ut ”peppisar” till blåljuspersonal, kvinnojourer, psykakuter, HVB-hem, socialtjänsten, skyddade boenden och socialjourer, berättar Malin Westergren.

Läs mer om kampanjen Vit jul här:
Vit jul

Senast granskad 2020-12-08 av klas.liwenborg@trollhattan.se