Kundkorg i närbild

Fairtrade i fokus

Ju fler vi blir som väljer etiskt- märkta produkter, desto större skillnad gör vi för de människor som odlar och producerar våra varor. Nu är årets Fairtrade Fokus kampanj i full gång och i Trollhättan är utbudet större än någonsin. Så håll utkik i butiker, på caféer och restauranger efter varor som du gillar – eller passa på att skaffa en ny favorit.

Person
MiljöstrategÅsa Olsson 0520-49 74 77
Enhet Kontoret Tillväxt och utveckling Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan Kontoret Tillväxt och utveckling

Fikautmaningen

På torsdag den 15 oktober är det dags för fikautmaningen, och som tidigare år bjuder Agenda 21-samordningen och Konsument Trollhättan, på Fairtrade fika i Stadshusets entré mellan klockan 7 och 10  – Välkommen!

Arrangera en fika och delta i årets stora fikautmaning. För att delta fixar du en frukost eller fika med kompisar, arbetskamrater, familj eller någon och registrerar dig och antal deltagare på Fairtrades hemsida.

Det räcker att en produkt, till exempel kaffet, är Fairtrade- märkt vara för att delta.

http://www.fairtradechallenge.se

Handla på schyssta villkor

Fairtrade City, Trollhättan bjuder in till en föreläsning där Charlotte Blomberg från Trollhättan kommer att  berätta om sina erfarenheter från en Fairtrade- kakaoplantage i Ghana. Temat är” Chokladens resa -  det finns en människa bakom allt vi köper”.  Under kvällen kommer också Johan Gadd som driver butiken Fia och Floyd att berätta om hur han utifrån färg, form och tanke, väljer vilka varor som ska säljas i butiken. Det blir även en kort presentation om hur Trollhättans Stad driver arbetet med att öka sin konsumtion av etiskt märkta produkter.

Fika finns att köpa till självkostnadspris!

Datum: torsdag 15 oktober
Tid: 18:30
Plats: Villa Stranna, Karl Johans torg 1

Senast granskad: 2016-03-30 av: fredrika.almqvist@trollhattan.se
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)