Åtgärder inför traditionsenlig cruisinghelg i Trollhättan

Sista lördagen i maj är vanligtvis förknippad med bilutställning och cruising i Trollhättan. För att minska risken för folksamlingar och ökad smittspridning planerar Trollhättans Stad tillsammans med Polisen avstängningar i delar av centrala staden.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Midsommarafton, 24 juni - stängt. 

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Åtgärder för att minska risken för trängsel 29 maj

I normalläge brukar Trollhättans Stad ställa ut toaletter och göra en extra städning i samband med cruisingen. Dessa åtgärder genomförs inte år. Tillsammans med Polisen har staden diskuterat förebyggande åtgärder för att kunna minska risken för trängsel under den här dagen. Centrala parkeringar stängs av under delar av lördagseftermiddagen och natten, som en säkerhetsåtgärd, samtidigt som polisen har beredskap för att stänga av vissa gator vid behov.

– Vi har inte fått några indikationer på att det planeras någon bilträff i Trollhättan till helgen. Samtidigt vill vi vara tydliga med och skicka signalen om att det fortsatt inte är lämpligt att samlas och umgås på det sätt som man normalt gör under cruisingen i Trollhättan. Ännu ett år där vi får visa omtanke genom att hålla avstånd och hålla ut och självklart hoppas vi på ett annorlunda läge nästa år, säger Fredrik Hallstensson, Gatu- och parkchef på Trollhättan Stad.

Följande avstängningar gäller från kl. 15.00 den 29 maj till kl. 06.00 den 30 maj

  • Folkets Park:s parkering
  • Pendelparkeringen norr om Resecentrum
  • Parkstigen mellan Folkets Park och Norrelidsparkeringen

Beredskap för att stänga av följande gator vid behov

  • Kungsportsvägen och Drottninggatan mellan Stallbackavägen och Torggatan
  • Tunhemsvägen innan avfart till pendelparkering vid Resecentrum och Kungsportsrondellen 
  • Bangårdsgatan mellan Sågaregatan och Drottninggatan
  • Nydqvistgatan

– Vår förhoppning är självklart att ha så få avstängningar som möjligt men vi förbereder oss på att snabbt kunna agera och stänga av centrala gator om vi märker att det behövs, säger kommunpolis Victor Prästbacka.

Avstängningar kan komma att begränsa tillgängligheten till centrala Trollhättan med bil under delar av lördagen och blir aktuella vid behov för att undvika folksamlingar från såväl cruisingdeltagare och besökare som vill titta på bilar. Avstängningarna gäller inte för de som bor inom området som stängs av.

Senast granskad 2021-05-28 av HANMEL