Årets skräpplockardagar avslutade

Trollhättan har, i samarbete med Håll Sverige Rent, genomfört årets Skräpplockardagar. I år deltog 24 förskolor och 12 grundskolor/fritids. Totalt deltog över 4360 barn, personal och Trollhättebor. Det handlade i vanlig ordning om att plocka skräp i sitt närområde.

skräpmaja nya skolan-beskuren.jpg

Under Skräpplockardagarna fick bland annat Nya skolan - Egna hem besök av Skräpmaja som bjöd på isglass, men som också skräpade ner på skolgården. Skräpmaja tror inte det är så farligt att slänga lite skräp här och där, "det försvinner ju snart" säger hon.

-Barnen höll inte med och berättade för Skräpmaja att hon förstörde naturen när hon gjorde så, berättar Camilla Bernow från Nya skolan - Egna hem. Tillsammans kom de på att man kan spika fast lite skräp på en planka och gräva ner den för att undersöka om det förmultnar/försvinner. Självklart plockade vi upp och sorterade skräpet som Skräpmaja hade strött omkring sig på förskolans gård, men inte hjälpte den där Maja till, avslutar Camilla.

Ett annat gott exempel ägde rum i Östra Grevie en helg i april. Anders Anderholm drog samman 25 personer från Östra Grevie byalag som plockade ca 150 kg skräp.

En hög med soppåsar fyllda med skräp.

Bra jobbat alla städare! Ni har gjort en viktig insats för vår gemensamma miljö, tack.