Bygget håller på inför den nya vollybollplanen Arbetet med den nya beachvolleyplanen mellan Arena Älvhögsborg och kanalen pågår för fullt.

Äntligen invigning av Skrotnisses lekplats!

– och 6 juni är även beachvolleybollplanen klar att användas

Person
Press- och marknadschefPeter Asp 0520-49 70 49
Enhet Kontoret Tillväxt och utveckling Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan Kontoret Tillväxt och utveckling

6 juni kommer att bli en minst sagt späckad dag vad gäller spännande händelser i Trollhättan.

Butlers Triathlon, invigning av Skrotnisses lekplats, öppning av den nya beachvolleyplanen samt nationaldagsfirandet och Saabfestivalen är några höjdpunkter under dagen.

Skrotnisses lekplats på Spikön, som är på 1300 kvadratmeter, kommer att innehålla Skrotnisses stuga och verkstad, en trädkoja med utedass, en labyrint som leder in i lekparken, en skrotteater, båten Balder, en hangar och en hybrid av en bil och ett flygplan.

Invigningen av den efterlängtade lekplatsen startar klockan 11.30 på nationaldagen och kommer att innehålla allt från bandklippning till sångstund och massor av lek.

När det gäller beachvolleyplanen, som ursprungligen var tänkt till Kanaltorget, så kommer den nu att vara klar för spel – fast några hundra meter från ursprungsplatsen.

– Vi lyssnade på synpunkter från grannar och hittade en jättebra plats mellan Arena Älvhögsborg och kanalen i närheten av järnvägsbron. På lördag kommer planen att stå klar för spel och vi hoppas verkligen att den kommer att utnyttjas flitigt i sommar, konstaterar Peter Andersson som är ordförande i Byggnads- och trafiknämnden.

Parallellt med invigningen av lekplatsen och öppnandet av beachvolleyplanen så kommer Butlers Triathlon att avgöras i området. Lägg därtill det traditionella nationaldagsfirandet på Hojumstunet, samt Saabfestivalen på Innovatum.

Det blir en späckad nationaldag i Trollhättan!

Vid ytterligare frågor kontakta Peter Asp, informationschef Trollhättans Stad, 070-206 86 87.

Skrotnisses lekplats

Skrotnisse och hans vänner har fått ett nytt hem – en alldeles egen lekplats på Spikön. Vi känner oss stolta och glada över att denna oas för barnen äntligen är redo för lek i alla former.

Senast granskad: 2015-06-02 | av: fredrika.almqvist@trollhattan.se
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)