Trollhättan ska gå vidare

Många goda krafter samlades idag på Jobbkedjans frukostmöte för att engagera sig i inkluderingsfrågor. Åhörarna fick lyssna till ett inspirerande tal från Adnan Abdulghani som är personen bakom det fantastiska arbetet som gjorts på Restad Gårds asylboende, om volymprojektet Double Cup samt om det nystartade projektet Exportfrämjande integration. Mötet gav många bra inspel från deltagarna och nu är det enade budskapet: nu kör vi!

Person
Näringslivschef Helena Kortered 0520-49 7049 0722-18 79 15
Enhet Näringslivsenheten Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Näringslivsenheten

Näringslivsinitiativet går nu från ord till verkstad. Double Cup smygstartar under kommande månad med fyra företag som kommer att testa upplägget tillsammans med deltagande nysvenskar. Därefter kommer lanseringen av Double Cup att ske den 13 januari och då är förhoppningen att 100 stycken nya företag ansluter sig till att bli Välkomstpartners! Läs gärna mer om Double Cup här. 

Exportfrämjande integration är ett nystartat projekt som Trollhättans Stad har gått in som partners då Uddevalla kommun är projektägare. Läs gärna mer om Exportfrämjande integration här.  

Tydligaste budskapet från alla deltagare var att man vill hjälpas åt och medverka till en förbättring tillsammans; representanter från näringsliv, myndigheter, offentlig förvaltning och organisationer. 

Senast granskad 2015-12-14 av Clara Bengtsson