Sommarlovsentreprenör

Sommarlovsentreprenör är din chans att vara din egen chef under sommaren!

Person
Områdeschef Annika Andersson 0520-49 79 49
Enhet Arbetsmarknads- och socialförvaltningen Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Arbetsmarknads- och socialförvaltningen

Detta gällde sommaren 2014

Går du i årskurs 9 i grundskolan, åk. 1 eller 2 på gymnasiet, och är skriven i Trollhättan kan du, själv eller tillsammans med en kompis, driva eget företag under sommaren. Trollhättans Stad kommer att under sommaren 2014 erbjuda femton ungdomar möjligheten att vara sommarlovsentreprenör.

Vi hjälper till med utbildning, stöd, försäkring, startpeng samt ett bra nätverk som hjälper dig så att du kan göra ”din grej” och tjäna pengar. Du kommer att lära dig massor om företagsamhet och entreprenörskap på ett garanterat roligt sätt.

Det första steget är en kick-off där du får hjälp att spåna fram nya idéer eller finjustera den du redan har. Dagarna är obligatoriska och varje deltagare får hjälp med att utveckla sina idéer och göra en enkel affärsplan för sitt företag. Efter kick-off veckan är du certifierad sommarlovsentreprenör.

Under andra steget kommer du att starta upp ditt företag och börja sälja den produkt eller tjänst som du har som idé! Handledare följer dig och dina kompisar på vägen, bollar idéer och hjälper dig hitta lösningar på det som är aktuellt för dig. Eftersom du är din egen chef bestämmer du själv hur mycket du jobbar.

Det tredje och avslutande steget är en kick-out strax innan skolan börjar igen. Då samlas vi allihop, tar del av varandras erfarenheter och utvärderar sommaren under glada former!

I programmet ingår:

  • Kick-off i mitten av juni med utbildad handledare som hjälper dig att starta upp din verksamhet.
  • Handledare som följer dig och dina kompisar på vägen.
  • Nätverk och mentorer som hjälper dig att lyckas.
  • Kontinuerliga möten under sommaren.
  • Försäkring.
  • Startkapital.
  • Avslutningsaktivitet.

Relaterad information

www.sommarlovsentreprenor.se

Senast granskad 2018-03-23 av Cecilia Wilson