Sport, lek och friluftsliv på sommarlovet

I Trollhättan kan du ha en aktiv och rolig sommar med mycket sport, lek och aktiviteter. Prova bland annat tennis, friidrott, badminton, skateboard, taekwondo och mycket mer!

Racket- och bollsport

Badminton, pickleball, softtennis, pingis

Kom och prova på badminton, pickleball, softtennis och pingis på Innovatumhallen på Nohabgatan 20 i Trollhättan. Hallen är öppen tisdag och torsdag klockan 15.00-18.00 under vecka 26-32. Gratis för dig mellan 7-16 år!

Tennis

I sommar har alla barn i ålder 7-12 år i Trollhättan möjlighet att prova på att träna tennis gratis under tre eller sex dagar. Måndag-onsdag klockan 14.00-15.00 vecka 24 och/eller vecka 25 samma tid. Ta på dig träningskläder och skor lämpade för tennis. Rack finns att låna på klubben om du vill.

Anmälan sker per vecka. Det går bra att anmäla sig till båda veckorna, men Trollhättans Tennisklubb kommer i första hand se till att så många som möjligt får plats.

Prova på tennis vecka 24

Prova på tennis vecka 25

Padel

Sommarlovspadel på Torsbohallen

Under perioden 6 juli till 3 augusti arrangerar Trestad Padel Club gratis sommarlovspadel för ungdomar i åldern 8-18 år på Torsbohallen i Trollhättan. Rack och bollar finns att låna. Alla är välkomna oavsett nivå. Föreningen har ledare på plats som hjälper till. Anmälan sker genom bokningssystemet och appen Matchi. Datum och tider för de olika tillfällena finns under "Aktiviteter" via länken nedan. Frågor: trestadpadelclub@gmail.com 

Anmälan sommarlovspadel Trestad Padel Club

Sommarlovsläger i padel

Vecka 26 (27 juni-30 juni) arrangerar Trollhättans Padel Klubb ett gratis sommarlovsläger i padel på Södra Hamnvägen 3 i Trollhättan. Lägret vänder sig till barn och ungdomar i åldern 7-20 år som bara provat eller aldrig spelat padel förut. Mer information publiceras på klubbens Facebook-sida.

Anmälan sommarlovsläger padel

Fotboll

Fotbollsskola på Granngården

Måndag-fredag vecka 27 (4-8 juli) arrangeras en gratis fotbollsskola klockan 10.00-15.00 för personer mellan 6-14 år. Ett paket med tröja, boll och flaska (samt lunch och mellanmål) ingår.

Fotbollsskolan arrangeras av Trollhättans Syrianska Fotbollsklubb och äger rum på Granngårdens konstgräs. Anmälan sker via telefon till Charbel på telefon 076-277 40 57. Begränsat antal platser!

Street Soccer for Tolerance

Turnering 15-16 juli på Drottningtorget i samband med Fallens Dagar. 3 vs 3 Streetfotboll med Fairplaypoäng, max 3 avbytare. Åldersgrupper 12-15 år samt 16-20 år. OBS! Mixade lag! För mer info om turneringen, regler samt hur man anmäler sig, maila: ungfritid@ifktrollhattan.se eller följ Ung Fritid på sociala medier för kontinuelriga uppdateringar.

Friidrott

Sommarskola i friidrott

Gratis sommarskola i friidrott måndag, tisdag och onsdag under vecka 24, 25, 26 och 27. Sommarskolan är på Edsborgs idrottsplats och pågår klockan 10.00-12.00. Anmälan sker på Edsborg på startdagen, måndag 13 juni, eller via mail till Gunnel Andersson på Trollhättans Friidrottsklubb: erigusgun@hotmail.com

Kampsport

Taekwondo sommarläger

Gratis läger fullt med taekwondo, lek, samarbetsövningar och andra skojigheter på Industrigatan 1 i Trollhättan. Begränsat antal platser, först till kvarn gäller. Frukost och lunch ingår.

20-21 juni 2022

För dig mellan 10-15 år. Klockan 09.00-15.00. Öppet från och med klockan 08.00. Anmäl dig senast vecka 24 till kansli.kumgang@gmail.com 

27-28 juni 2022

För dig mellan 6-9 år. Klockan 09.00-15.00. Öppet från och med klockan 08.00. Anmäl dig senast vecka 25 till kansli.kumgang@gmail.com 

Enkelträning utomhus 

Under sommaren 2022 kör Friskis och Svettis enkelträning utomhus på Edsborg. De kommer varva enkelgympa med lite träning och uppladdning inför AO-loppet. Alla med intellektuell funktionsnedsättning, oavsett ålder, är välkomna att delta. Träningen är gratis och arrangeras vid åtta tillfällen på lördagar mellan klockan 11.15-12.15 under tidsperioden 2 juli till 20 augusti. Ingen föranmälan eller medlemskap behövs. Vid frågor, kontakta Friskis och Svettis på telefon: 0520-376 76.

Skateboard

Trollhättans Skateboardförening har coacher för nybörjare (och mer avancerade åkare) måndagar-fredagar under perioden 13 juni-12 augusti mellan klockan 10.00-18.00. Bräda och hjälm finns att låna dessa tider. Plats: Trollhättans Skate- och aktivitetspark på Vårviksvägen i Trollhättan. Obs! Vid regn flyttas verksamheten till Junkpark vid Innovatum som är öppen klockan 10-18 och där är det entreavgift som vanligt men gratis tips och aktiviteter från våra coacher. 

Skateskola och tjejcamp

Den 11-15 juli arrangerar Trollhättans Skateboardförening en skateskola och tjejcamp. Mer information publiceras på Trollhättans Skateboardförenings Facebook.

Sommaridrottskola

IFK Trollhättan bjuder in alla sommarlovslediga ungdomar i åldern 10-16 år till Årets Sommaridrottskola. Sommaridrottsskolan pågår varje vardag klockan 10-14 vecka 30, 31 och 32 (start 25 juli). Programmet innehåller bland annat fotboll, street soccer, ultimate frisbee, dans, prova på olika idrotter och mellanmål varje dag. Sommaridrottsskolan är gratis! För anmälan och information, maila: ungfritid@ifktrollhattan.se 

Vid frågor, kontakta Patricia Daoud på Ung Fritid på telefon: 0760-85 69 69.

Sommarlovsaktiviteter på Hunneberg

Hunnebergs KFUM Scoutkår välkomnar till gratis sommarlovsaktiviteter för barn och ungdomar 6-15 år. Välkommen att prova på friluftsliv, scouting, paddling samt matlagning utomhus. Medtag badkläder, vattenflaska och kläder efter väder, resten ordnar scoutkåren. Det finns SUP:ar (stand up paddel), kajaker, kanoter, tält, slacklines, stekhällar, stormkök, eldstäder med mera. Både scouter och andra är välkomna! Boende i Vänersborgs kommun och Trollhättans Stad har förtur. Du kan delta en dag, två dagar eller tre dagar om du sover över en natt.

  • Dagläger fredag 12 augusti klockan 13-19
  • Dagläger lördag 13 augusti klockan 10-17
  • Hajk med övernattning lördag 13 augusti klockan 10 till söndag 14 augusti klockan 14

Anmäl dig senast 5 augusti. Först till kvarn! Mer information går ut till anmälda via mail. Har du frågor? Kontakta hunnebergkfum@telia.com eller ansvariga ledare Annalena Levin 0708-523573 eller Sandra Påsse 076-2012179.

Rodd och kajak

Rodd

Trollhättans Roddsällskap kommer under vecka 24 och 25 anordna gratis roddskola för ungdomar som vill prova på rodd på Trollhättekanal. Deltagarna får möjlighet att prova på både lagbåtar där man ror flera tillsammans eller singlar där man ror själv.
I samband med roddskolan så kommer det också att bjudas på grillad korv till deltagarna. Flytvästar är ett krav och finns att låna på plats. Ombyte rekommenderas också då det kan finnas chans till en oplanerad simtur. Men bara lugn, roddsällskapet har följebåtarbåtar som plockar upp er om det skulle hända. Varmt välkomna till Spikön för en spännande upplevelse!

  • Var: Trollhättans Roddsällskaps båthus mitt på vackra Spikön intill Skrot-Nisses lekplats.
  • När: Tisdagar och torsdagar vecka 24 och 25 klockan 18:00 till 19:30.
  • Förkunskaper: Det enda kravet för att få deltaga är att man kan simma 200 meter.
  • Kostnad: Roddskolan är gratis!
  • Föranmälan: Behövs inte, men har man frågor är man välkommen att Trollhättans Roddsällskaps tränare Mattias Pettersson via mail till mattias.pettersson1@outlook.com eller på telefon till 0735-26 99 03.

Kajak

Prova på kajak gratis mellan klockan 18.00-20.00 den 20 juni, 21 juni, 22 juni, 27 juni och 30 juni. Öppet för alla åldrar. Trollhättans kanotklubb har kajaker, paddlar och flytvästar att låna samt ledare på plats. Ombyte rekommenderas att tas med fall man blir blöt. Ingen anmälan behövs.  

Sociala aktiviteter

No Limit

Många är de som aldrig kommer iväg på de där små vardagliga härliga turerna på sommaren. Man saknar vännerna som åkt iväg på semestrar med familjen och vågar inte riktigt hänga på andra sommarlovsaktiviteter ensam. I gruppen No Limit har man chansen att träffa nya vänner och med stöd av ledare åka runt och delta i olika aktiviteter. Men även själva komma med tips och idéer om vad man vill göra och uppleva på sitt sommarlov.

Utgår från IFK Trollhättan och Kamratgården och gruppen träffas minst 1 dag/vecka. Vi grillar, idrottar, prata och har kul ihop. Tillsammans bestämmer man aktiviteter och utflykter som gruppen demokratiskt röstat fram.

Målgrupp och anmälan

För killar i åldern 13-18 år. Gratis att vara med! Maila till ungfritid@ifktrollhattan.se och anmäl ditt intresse genom att uppge namn, telefon och mail. Vi använder oss av sociala medier som kallelse och lägger in er i grupper. På så sätt får man löpande information hela sommaren om vad som händer och möjligheten till att delta vid fler tillfällen. Ibland är det ju så att en träff eller två krockar med annat man måste göra och då är det fortfarande möjligt att komma till de träffar man kan. Arrangör: IFK Trollhättan, Ung Fritid.

No Haram

Många är de som aldrig kommer iväg på de där små vardagliga härliga turerna på sommaren. Man saknar vännerna från skolan som åkt iväg på semestrar med familjen och vågar inte riktigt hänga på andra sommarlovsaktiviteter ensam. I gruppen Not Haram har man chansen att träffa nya vänner och med stöd av Ung Fritids ledare åka runt och delta i olika aktiviteter. Men även själva komma med tips och idéer om vad man vill göra och uppleva på sitt sommarlov.

Vi utgår från IFK Trollhättan och Kamratgården och gruppen träffas minst 1 dag/vecka. Vi grillar, dansar, idrottar, fikar, bakar, pratar och åker på utflykter ihop. Vi ser gärna att deltagarna själva är med och bestämmer vad man vill göra och utgår ifrån vad grupperna demokratiskt röstar fram.

Målgrupp och anmälan

För tjejer i åldern 13-18 år. Gratis att vara med! Maila till ungfritid@ifktrollhattan.se  och anmäl ditt intresse genom att uppge namn, telefon och mail. Vi använder oss av sociala medier som kallelse och lägger in er i grupper. På så sätt får man löpande information hela sommaren om vad som händer och möjligheten till att delta vid fler tillfällen. Ibland är det ju så att en träff eller två krockar med annat man måste göra och då är det fortfarande möjligt att komma till de träffar man kan. Arrangör: IFK Trollhättan, Ung Fritid.

Gympaskola 

Kul redskapsträning med NIF-Gymnasterna i Borggården, Arena Älvhögsborg. Gympaskolan pågår vecka 25 måndag-torsdag 20-23 juni. Barn behöver inte gå i en ordinarie gymnastikgrupp för att vara med. Kostnad 7-9 år klockan 10.00-12.00: 340 kronor. Kostnad 10+ år klockan 13.00-16.00: 500 kronor. Bokning sker på NIF-gymnasternas hemsida  (först till kvarn)

Stall och ridning

Stallfritids

Stallfritids med ridning, lekar och pyssel på Ängens Gård. För dig från 7 år och äldre. Måndag-torsdag klockan 09.00-15.00 under vecka 25. Ta med egen lunch, fika och bra kläder efter väder. Pris: 980 kronor. Anmälan: anmalan@tfrk.se