Barn klättrar på klättervägg. Innovatum Science Center

Innovatum Science Center med mera!

Äntligen sommar på Innovatum!

Aktiviteter för hela familjen. Experiment, den spännande miljön i Nohabs gamla smedja, tipspromenad i Saab Car Museum med mera. 

Innovatum Science Center

Det firar vi med aktiviteter för hela familjen: robotprogrammering i LEGO Mindstorms style, experiment med lysande växter, en pop up show, Shufflebot, hästsimulator och utomhusaktiviteter vid loket. Vad vill du börja med? Valet är ditt.

Häftigt och roligt för hela familjen!

Sommarsäsongsöppet alla dagar 22/6 – 16/8 klockan 10.00-17.00

För mer information besök Sommar på Innovatum Science Center

Smedjan

NOHABs gamla smedja är en unik industrimiljö som bevarats i skicket den var när tillverkningen en gång slutade, med hamrarna, ugnarna och alla verktyg som användes i produktionen. I smedjan körs våra digital show om Nohab och Trollhättan industrihistoria och det finns möjligheter för barn att upptäcka den spännande miljön.

Sommarsäsongsöppet alla dagar kl. 11.30-12.30 & 14.30-15.30 inkl. digital show, för övriga tider kontakta receptionen på Innovatum Science Center

Saab Car Museum

Upplev en del av Saabs historia med bilar från 1947 till de sista modellerna, konceptbilar, rallyhistoria och mycket mer. Testa Saab Car Museums bilbana och tävla om bästa tiden! Alla barn kan ta sitt eget elbilskörkort eller utmana varandra i museets egen tipspromenad. Ett museum för alla bilintresserade, stora som små (hela familjen är det inte lite mycket sagt eller)!

Sommarsäsongsöppet alla dagar 22/6 – 16/8 kl. 10.00-17.00

Utomhusaktiviteter vid loket

Kom till grässlänten vid loket, lek med vår vattenlek, går en tipspromenad och får ett smaskigt pris eller häng bara vid kiosken och njut av en läskande Slush. Öppet alla dagar under sommarsäsongen kl. 11.00-16.00.

Nohab Go – en upptäcktsfärd på Innovatumområdet

Lyft blicken, titta på byggnader från gamla Nohabtiden till idag. Leta reda på rätt kod till och vinn ett pris med denna bildorienteringspromenad ute på Innovatumområdet. Hämta folder i receptionen på Innovatums Science Center.

Sommarsäsongsöppet alla dagar 22/6 – 16/8 kl. 10.00-17.00