en flygel och stolar

Konsthall - Konserthall - Samtalshall

Konsthallen Trollhättan är inte bara en arena för konsten utan för hela kulturlivet. Varje år är vi värdar för många kulturarrangemang.

I konsthallen kan du gå på konserter och festivaler, delta i föreläsningar och samtal, invigningar och vernissager. Eller slå dig ner en stund och dricka en kopp kaffe.

I Konsthallen Trollhättan upplever du:

  • Vernissager
  • Konserter
  • Samtal och föreläsningar
  • Trollhättans Poesifestival
  • Och mycket mer!

Till konsthallens egna aktiviteter är det alltid fri entré men vid exempelvis konserter av externa arrangörer kan det förekomma inträde. 

Kalender Konsthallen Trollhättan

De arrangemang som genomförs i konsthallen följer de allmänna riktlinjerna. Tänk på att visa omtanke när du besöker ett arrangemang. Håll avstånd, tvätta händerna ofta och stanna hemma vid minsta förkylningssymtom. 

Den 6-8 maj är det dags för årets Trollywood Animation Festival. I år hålls festivalen digitalt på grund av pandemin. Men precis som vanligt presenterar TAF en rad nationella och internationella gästföreläsare, däribland Brenda Chapman, regissör/manusförfattare med Oscarnominering på sitt CV, Binal Shah, animation lead hos ILM, Tuna Bora, animatör and regissör, Matthieu Cousin, karaktärsdesigner och illustratör, Linda Hambäck, regissör, Niki Lindroth von Bahr, regissör och konstnär och Lasse Persson, animatör, regissör and producent.

Läs mer och köp biljetter på www.trollywoodanimation.se

Utställningen av Niki Lindroth von Bahr visas i samarbete med Trollywood Animation Festival. Under samma period kommer festivalen även presentera verk av flera gästföreläsare från årets och tidigare års festivaler.

Nära samarbete med föreningslivet

Konsthallen är ofta värd för lokala arrangörer från föreningslivet.

Arrangörer vars evenemang du kan ta del av här är:

Trollhättans Konsertförening

Trollhättans Jazzförening

Trollywood Animation Festival

Trollhättans Poesifestival

Nordic Song Festival