Ett performance där en person ligger i ett fotbollsnät till ett fotbollsmål

Mauritz Tistelö & Ashikawa Mo

Någon annan

Utställningsperiod 2 oktober – 14 november

Trollhättans Poesifestival firar 20 år. Mauritz Tistelö och alter egot Ashikawa Mo gör en utställning där boken ”Någon annan” och utställningen ”Någon annan” flätas ihop. Vid entrén får besökaren en bok som ackompanjerar konstverken genom utställningen.

”Jag vet inte om det är boken som skapar utställningen eller om det är utställningen skapar boken. Jag blir en hundraårig dansare, en ung skulptör från Taiwan, en aktivist död sedan tjugo år eller en fotbollsspelare från Madrid - när jag möter berättelserna och verken - vad är det egentligen som sker? Vilka har jag hittat på under mitt liv, blandat ihop, och vilka har hittat på mej?”

Utställningen Någon annan handlar om det påhittades makt och befrielse, om utsattheten och kraften i att kliva in och ut ur någon annan.

Poeterna och live art konstnärerna Mauritz Tistelö och Ashikawa Mo har i samarbete med konstnärerna Yi Wen Chen, Bekim Gasi och Klara Wenner Tångring skapat en interaktiv utställning där vi får bli någon annan.

Vernissage

Lördag 2 oktober klockan 11 - 16. Invigning: kl.14

Utställningen invigs och introduceras med poetiska aktioner av konstnären Mauritz Tistelö och i samtal med Peter Hagsér, verksamhetsansvarig på Konsthallen Trollhättan.

Mycket välkomna!