Föreläsning om arbetsmarknad i förändring

På söndag 9 oktober gästar Joacim Waara, forskare vid Göteborgs universitet, Trollhättebygdens historia, och föreläser om förändringar på Västsveriges arbetsmarknad sedan 40-talet.

Utvecklingsledare och kommunikatörJenny Persson 0520-495639 0733-488563
Enhet Kultur och fritid Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kultur och fritid

Vilka förändringar har skett vad gäller arbetslöshet och arbetskraftsdeltagande? Vad har kvinnors inträde på den öppna arbetsmarknaden haft för betydelse? Vilken inverkan har migrationen haft på det samlade arbetskraftsutbudet? Hur ser framtidsprognoserna ut vad gäller arbetsmarknad och sysselsättning?

Joacim Waara ger en genomgång av cykler i svensk ekonomi och dess inverkan på arbetsmarknad och förvärvsintensitet i Västsverige. Joacim är Ekonomie doktor, verksam som arbetsmarknads- och migrationsforskare vid Handelshögskolan, Göteborgs universitet.

Han har bland annat studerat arbetsgivares försök att motverka arbetskraftsbrist genom rekrytering av utrikesfödda, långsiktiga förändringar i den svenska lönestrukturen, den svenska modellen på arbetsmarknaden samt regionala variationer vad gäller utbud och efterfrågan på arbetskraft.

Välkommen på föreläsningen "Industri och arbetsmarknad i förändring. Den västsvenska regionen 1945-2015."

När? Söndag 9 oktober kl. 14-16
Var? Folkets Hus Kulturhuset, Clio
Fri entré, ingen anmälan krävs. Begränsat antal platser, först till kvarn...

Föreläsningserien Trollhättebygdens historia arrangeras av Trollhättans Stad och Innovatum i samarbete med Högskolan Väst. Läs nedan om hela serien.

Trollhättebygdens historia

Föreläsningsserie med tillbakablickar och reflektion kring Trollhättan sedan stadsbildningen 1916.

Senast granskad: 2016-10-05 | av: Jenny Persson