Skicka in din bästa bild

Det kan bli din bild och berättelse som kommer med i nästa års stora jubileumsutställning - 100 år genom 100 bilder.

Utvecklingsledare och kommunikatörJenny Persson 0520-495639 0733-488563
Enhet Kultur och fritid Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kultur och fritid

Bildutställningen "100 år genom 100 bilder" ska spegla Trollhättans utveckling sedan stadsrättigheterna år 1916 och fram till idag.  Nu kan du skicka in förslag på bilder som du tycker borde vara med.

Det är viktigt att det finns en berättelse till bilden och att du motiverar varför just din bild säger något om Trollhättan. En redaktionsgrupp väljer ut vilka bilder som kommer med.

Utställningen kommer att visas i Konsthallen Trollhättan med start mars 2016. Den kommer också bli en bok.

Bli delaktig i Trollhättans 100-årsjubileum du också!

Nu söker vi bilder av

• En helt vanlig eller alldeles ovanlig dag på jobbet eller i skolan
  • Minnesvärda idrottshändelser, nöjesliv och kulturella höjdpunkter
  • Bostaden du minns och när flyttlasset gick till Trollhättan
  • Upplevelser från friluftsliv, sommarlov och semester
  • Festliga stunder med nära och kära
  • När turisten upplevde Trollhättan
  • Vardagsbestyr
Nutidsbilder är minst lika viktiga som historiska! Skicka gärna in bilder tagna under 90-talet och 2000-talet.

"100 år genom 100 bilder" genomförs av Trollhättans Stad tillsammans med Innovatum.

Anmälan stängd!

Skicka in din bild senast 30 september 2015.

Det finns fler sätt att vara med och fira hundraåringen. Att skriva en text till gemensamma boken Trollhätteberättelser eller filma din favoritplats i Trollhättan är två exempel.

Trollhätteberättelser

Antologin Trollhätteberättelser finns nu att köpa på biblioteket.

Bilden visar en naturskön stig vid älven nedanför Trollhättans slussar.

Mitt smultronställe

Spela in en kort film och dela med dig av en plats i Trollhättan som betyder något alldeles särskilt för just dig.

Senast granskad: 2016-05-23 | av: Katarina Loodh