Nyår i Trollhättan 2017

Välkommen till traditionsenligt nyårsfirande i Trollhättans fall- och slussområde.

Person
ArrangemangsansvarigMarcus Rudström 0520-49 76 29
Enhet Kultur och fritid Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kultur och fritid
Söndag 31 december kl. 17.00 bjuds det på nyårstal vid Hojumstunet med efterföljande fallpåsläpp och mäktigt nyårsfyrverkeri över fall- och slussområdet. 
 

Nyårstalare Therese McDonald

 
Therese McDonald är en lokal underhållningsprofil i Trollhättan. Hon har turnerat med rallydrottningen Tina Thörner med scenföreställningen ”Thörner & McDonald – blickar uppåt framåt”, men hon är också radiopratare i P4 Väst, producent och föreläsare.
 

Vinter på Spikön firar med Stora Sångkalaset

 
Kom i nyårsstämning med ett besök på Vinter på Spikön under nyårsafton. Här kan du pyssla din egen partyhatt (kl. 13-15) grilla korv, köpa fika i serveringen, leka, träffa andra glada nyårsfirare och sist med inte minst dansa och sjunga med alla barns favoriter Det Stora Sångkalaset! (kl. 16.00) Redige Ragnar, Rut Kerstin och Blommige Bengt sprider nyårsglädje till små som stora i Skrotnisses lekplats.
 
En perfekt aktivitetet innan du går ner till Hojumstunet/Oscarsbron och hälsar det nya året välkommet med ett sprakande fyrverkeri! 
 
Arrangör av Trollhättans nyårsfirande är Trollhättans Stad med stöd av Vattenfall, Kraftstaden, Gotanet, Eidar, Folkets Hus Kulturhuset. 
 
Vinter på Spikön arrangeras i samarbete med City Trollhättan. 
 
Tips! Vi rekommenderar att du står på Oscarsbron för bästa möjliga upplevelse av tal, fall och fyrverkeri. 
 

Vinter på Spikön 2017

Som en liten oas i älvens strömma vatten ligger Spikön, många Trollhättebors favoritplats. Precis som förra året klär vi nu Spikön i mysig julskrud med servering, försäljning och mysiga aktiviteter varje helg i juletid.

Senast granskad: 2017-12-12 | av: Jenny Persson
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)