Nya Drottningtorget – en plats för alla

Det är dags: Drottningtorget ska byggas om. Här kan du läsa mer om projektet och vara en del i det som sker kring Nya Drottningtorget.

Personer
Enhet Stadsbyggnadsförvaltningen Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 67 77 Stadsbyggnadsförvaltningen

Projekt i centrum

Under 2017 fortsätter Trollhättan att växa. Det är flera spännande projekt som pågår i centrala staden och etapp 1 av Drottningtorgets ombyggnation startar. Läs mer om alla projekt här!

Nya Drottningtorget – förslagen

Här kan du se bilder och läsa mer om de förslag som tagits fram på Drottningtorget innan man klubbade igenom ett slutgiltigt förslag - det femte.

Tyck till om Nya Drottningtorget!

Att veta vad Trollhätteborna tycker och vill ha på torget har varit en viktig och stor pusselbit i projektet kring Drottningtorget. I tre omgångar har Trollhätteborna haft möjligheten att säga sin mening.

Om ombyggnationen

Varför bygger vi om, vilka funktioner är viktiga för Nya Drottningtorget och vilka har varit viktiga historiskt sett, vilket område är aktuellt för ombyggnation och hur ser tidsplanen för projektet ut? Svaren hittar du här!

Medborgardialog

Läs mer om hur vi jobbar med medborgardialog kring ombyggnationen, hur och var du kan nå och träffa oss och hur du kan göra för att framföra dina tankar och idéer om Nya Drottningtorget.

Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna som dyker upp i samband med ombyggnationen av Drottningtorget. Om det är något du saknar svar på har du möjlighet att ställa just din fråga till oss.

Aktuellt

 • Överklagan på Drottningtorget-beslutet

  5 januari 2017;
  Efter att Kommunfullmäktige den 19 december gav grönt ljust för att sätta igång de nya planerna för Drottningtorget har staden mottagit en överklagan på beslutet. Förvaltningsrätten har den 25 januari beslutat att avslå överklagan. Överklagan på Drottningtorget-beslutet
 • Grönt ljus för Nya Drottningtorget

  20 december 2016;
  Efter Kommunfullmäktiges möte igår den 19 december står det klart att det är grönt ljus för Nya Drottningtorget. Den första etappen av ombyggnationen startar redan 2017 då man förbereder för nya busshållplatser på Drottninggatan och Torggatan. Grönt ljus för Nya Drottningtorget
 • Snart dags för beslut om Drottningtorgets utformning

  24 november 2016;
  Under hösten har det varit full fart med att förbereda och utveckla det förslag av Drottningtorget som kommunstyrelsen och kommunfullmäktige ska ta beslut om. Nu är det inte långt kvar tills vi vet hur Drottningtorget ska se ut i framtiden – Snart dags för beslut om Drottningtorgets utformning

Relaterad information

Artikel om Drottningtorget i TTELA

Senast granskad: 2017-01-30 | av: Josefin Åkesson
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)