Mingelbild från gatan i Trollhättan

Näringsliv och arbete

Trollhättans Stad är en stor arbetsgivare som arbetar med både näringslivsutveckling och arbetsmarknadsfrågor. Det ska alltid vara lätt att nå oss och att få svar på frågor! Vill du starta eget? Vill du etablera dig i Trollhättan? Vill du växa och bli större? Vi hjälper dig med dina frågor.

Person
NäringslivschefDick Eriksson 0520-49 68 10 070-164 29 00
Enhet Näringslivsenheten Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Näringslivsenheten
 • Trollhättan uppmärksammas i filmreportage!

  Lennart Ekdal framför tåg på Innovatum
  I programserien "Sverige på gång" gör Ekonomikanalen ett nedslag i Trollhättan som ett gott exempel på en kommun som bidrar till att hålla Sverige igång! Trollhättan uppmärksammas i filmreportage!

Aktuellt

 • "Vi vill visa upp våra yrken”

  Nu har vi startat en karriärsida. Syftet är att väcka intresset för hur det är att arbeta hos oss. – Vi vill att framtida medarbetare lättare ska hitta fram till våra lediga tjänster, samtidigt som vi öppnar upp och visar upp våra yrken, "Vi vill visa upp våra yrken”
 • Företagsklimatet i Trollhättan

  Svenskt Näringsliv sammanställer årlig en ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Företagare har svarat på frågor om bland annat attityder till företagande, konkurrens från kommunala verksamheter samt tillgången på arbetskraft med Företagsklimatet i Trollhättan
 • Sandflo har nyheter på gång

  – nya investeringar och satsning på golf Sandflo har nyheter på gång
 • Vinden vänder för Parker

  – firar 100 år med att utöka verksamheten Vinden vänder för Parker
 • Binar utvecklas i Ingemars anda

  Resan startade för drygt 30 år sedan med två unga tekniker från Saab. Sedan har den fortsatt i en rasande fart. Med både raksträckor och fartgupp. Idag är Binar ett högteknologiskt flaggskepp i Trollhättans näringsliv. Binar utvecklas i Ingemars anda
 • Fler turister till Trollhättan

  I och med de kraftiga ökningarna, inte minst av utländska gästnätter, under rekordåret 2016 präglas inkvarteringsstatistiken 2017 av jämförelser mot ett mycket starkt föregående år. Trollhättan ligger på 5,7% ökning jämfört mot föregående år. Fler turister till Trollhättan

Brohuset som konferenslokal

Den gamla brovaktarstugan på Klaffbron, känd som Brohuset, har rustats upp och hyrs nu ut som ”världens minsta konferensanläggning”. Passa på att ha ditt möte på en av de häftigaste platserna i Trollhättan.

DoubleCup

Bidra till integration och nätverkande genom en enkel fika på din arbetsplats

Fairtrade

I Trollhättan arbetar staden och näringslivet tillsammans med information om Fairtrade och att konsumenten ska välja etiskt producerade varor. Sedan juni 2009 är Trollhättan en Fairtrade City.

två händer möter varandra i ett handslag

Företagarföreningar

I Trollhättan och regionen finns många företagarföreningar och nätverk där du som företagare kan knyta kontakt med andra.

Husbygge

Bygglov

Du som ska bygga nytt, bygga om eller bygga till kan behöva bygglov. Om du vill kan du börja med att ansöka om ett förhandsbesked för bygglov. 

Uteservering i city

Serveringstillstånd

För att få servera alkohol behöver du ett serveringstillstånd.

Senast granskad: 2016-11-17 | av: Katarina Loodh
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)