Trollhättan kan få jämställdhetspris

– finalnominerad till nationell utmärkelse

2017-10-31

Trollhättans Stad finns kvar som en av elva kandidater när juryn för Svenska jämställdhetspriset nu tagit ut de elva företag och organisationer som är finalnominerade till den nationella utmärkelsen.

–      Det känns fantastiskt kul att vi uppmärksammas för det strategiska och målmedvetna arbete som både politiker och tjänstemän utfört när det gäller kvinnofridsfrågor i Trollhättan, konstaterar Gerd Holmgren som är chef för enheten mot våld i nära relationer.

Svenska Jämställdhetspriset är en nationell utmärkelse som årligen delas ut till en aktör som bidragit till ett mer jämställt samhälle. Inför 2018 nominerades 30 bidrag till priset och efter juryns första sammanträde återstår nu elva. Urvalet har gjorts utifrån bedömningar av hur stor effekt arbetet har haft och hur hållbart det är över tid.

– Juryn är glad för att ha fått in så många fina nomineringar och stolt att få presentera de elva bidrag som gått vidare. Nu börjar arbetet med att gå igenom nomineringarna än en gång och innan beslut fattas om vilka fem bidrag som går till final, kommenterar Clara Berglund, projektledare för Forum Jämställdhet.

Bland de elva finns både ideella organisationer, företag och offentliga verksamheter. Vinnaren offentliggörs under Forum Jämställdhet 6-7 februari 2018 i Karlstad.

Kontakt: Gerd Holmgren, chef enheten mot våld i nära relationer, 0520-49 50 70

Nomineringen Trollhättans Stad

”Trollhättans stad har genom sitt strategiska, målmedvetna, långsiktiga och uthålliga arbete utvecklat ett hållbart och kvalitativt våldsförebyggande arbete för kvinnofrid och mot våld i nära relationer. Detta har kommunen gjort genom att integrera kvinnofridsarbetet i ordinarie strukturer och omsätta kunskap och reglering i praktisk hållbart och kvalitativt kvinnofridsarbete i vår kommuns organisation.”

Senast granskad: 2017-10-31 | av: Peter Asp