Skolelever påskpyntar Trollhättan

– hundratals elever samlas vid Nelson Mandelas plats

Trollhättan 2017-04-03

Trollhättans Stad tar kreativa skolelever till hjälp när staden ska smyckas med påskpynt.

Hundratals försteklassare kommer 6-7 april att finnas på plats vid Nelson Mandelas plats vid Högskolan Väst för att tillsammans skapa det officiella påskriset som sedan placeras ut på stadens gator. Medel till arrangemanget kommer delvis från EU-projektet Urban platsinnovation.

–      Det kommer att bli två förmiddagar där barnen från olika skolor paras ihop för att pynta riset. Vi kommer också att bjuda eleverna på korv och bröd i den intilliggande Mackenlekplatsen, berättar Jörgen Einarsson på Stadsbyggnadsförvaltningen som är projektledare.

Påskrisen kommer att placeras ut i krukor i centrala Trollhättan för allmän beskådan och blir således stadens officiella utsmyckning. Krukorna kommer också att förses med skyltar som anger vilka klasser som hjälpt till med att försköna staden.

–      Vi tycker att detta är ett kul sätt att involvera våra barn i den kommunala verksamheten. Får man vara med och bidra till att staden görs fin, bryr man sig förhoppningsvis om den mer om den. Man känner att ”detta är faktiskt min stad”, konstaterar Peter Andersson (S), ordförande i Byggnads- och trafiknämnden.

Ytterligare en dimension är att vi tillsammans skapar positiva möten mellan barn och vuxna från olika skolor och stadsdelar.

Efter påskpyntandet bjuds klasserna på korv med bröd i Macken-lekplatserna där förberedelserna inför premiären av Påsk på Macken är i full gång.

Påsk på Macken har premiär den 8 april och i lekplatsen kommer det vara aktiviteter till och med den 16 april.

Representanter från media är välkomna att hälsa på när vi 6-7 april tillsammans med skolelever skapar påskstämning i Trollhättan.

Vid ytterligare frågor kontakta Jörgen Einarsson, projektledare Stadsbyggnadsförvaltningen, 0520-49 76 27.

Senast granskad: 2017-04-03 | av: Peter Asp