Teckand bild av Gordon & Paddy

Röda mattan för förskolebarn

– mingel med tablettask vid galapremiär av Gordon & Paddy

2017-11-30

Film och galapremiärer tillhör vardagen i Trollhättan – men på måndag (4 december) blir det en alldeles speciell premiär i Hebeteatern, Folkets Hus.

När röda mattan rullas ut för VIP-gästerna så kommer 350 förskolebarn att mingla och se en förhandsvisning av filmen Gordon & Paddy. Vid minglet bjuds VIP-gästerna på en tablettask och Festis som uppladdning inför premiärvisningen av barnfilmen Gordon & Paddy.

Därefter bjuds de 350 gästerna in i Hebeteatern för att hälsas välkomna och för att se filmen som animerats av trollhätteföretaget Dockhus Animation, som också finns på plats.

–      Film i Väst hörde av sig med funderingar kring gäster till en premiär på en barnfilm och vi nappade genast på idén. Det känns väldigt kul att vi tillsammans kan bjuda våra förskolebarn på lite glitter och glamour. Det här blir en unik händelse både för oss och barnen, konstaterar Peter Asp, press- och marknadschef i Trollhättans Stad.

Förskolorna i Trollhättan har fått anmäla sig till premiären och de 350 första får nu möjligheten. Förhoppningen är att det ska blir fler liknande stunder för de yngsta biobesökarna.

Representanter från media är välkomna att närvara vid galapremiären!

Tid: Måndag 4 december klockan 10.00. Mingel från 09.30.
Plats:
Hebeteatern, Folkets Hus, Trollhättan.
Närvarande:
350 ”premiärlejon” i åldrarna 5-6 år.

Vid ytterligare frågor: Peter Asp, presschef Trollhättans Stad, 070-206 86 87.

Fakta Gordon & Paddy

Genre: Animerad barnfilm.  Regissör: Linda Hambäck. Tal: Stellan Skarsgård, Melinda Kinnaman, Felix Herngren, Tove Sacklén, Mingus Broman. Animering: Dockhus Animation. Längd: 62 minuter. Filmen är producerad av Lee Film i samproduktion med Film i Väst och SVT.

En nöttjuv härjar i skogen. Kommissarie Gordon måste fånga tjuven. Sorgligt nog är han den ende polisen i hela distriktet och tvingas stå ensam i snön och vakta hålet där nötterna stulits. Han som egentligen är bäst på att lyssna, tänka och stämpla. Om han bara hade en assistent, en liten, snabb och duktig polisassistent! Då skulle de tillsammans kunna lösa fallet.

Se Gordon & Paddy-trailern här: Gordon & Paddy Trailer

Senast granskad: 2017-11-30 | av: Peter Asp