Populär musikfestival återkommer

– Trollhättan jazz och blues i Folkets Hus

2017-10-25

Trollhättans jazz- och bluesfestival startade 2016 under Trollhättans 100-års jubileum och återkommer nu 27-28 oktober i Folkets Hus Kulturhuset.

Trollhättans Jazzförening och Blue Chain Vänersborg som arrangerar festivalen

tillsammans med Trollhättans Stad, Folkets Hus Kulturhuset och Kultur i Väst med stöd från Västra Götalandsregionen.

-          Vi har jobbat sedan i våras med att mejsla fram programmet och nu är vi mer än nöjda. Publiken kan se fram emot ett bra och varierat program som förutom jazz och blues bjuder på arabiska och latinska rytmer, säger Christer Olsson, kulturchef Trollhättans Stad.

Festivalen presenterar 14 programpunkter på tre scener. Varje hel timme börjar en ny konsert och det innebär att festivalbesökarna inte behöver välja utan kan se varenda spelning om de så vill. Och det står mycket intressant på programmet.

-          Ett hett tips är Blind Boy Paxton, en amerikansk bluesartist som sätter internationell prägel på festivalen. Sedan bör ju ingen sann bluesälskare missa Blues from Within - A Tribute to Sven Zetterberg som avslutar hela festivalen, hälsar Henrik Stålheim från bluesföreningen Blue Chain.

-          På jazzsidan har vi många bra framträdanden att se fram emot och ska jag nämna några favoriter så är det nog Nisse Landgren Funk Unit och Terje Rypdal tillsammans med Palle Mikkelborg. Två riktiga drömbokningar! berättar Bitte Sjöholm från Trollhättans Jazzförening.

I övrigt spelar Carolina af Ugglas, Sinne Eeg, Oddjobb, Lisa Lystam Family Band, Leszek Kulakowski Chopin Impressions, Rolf Wikström, Morango, Melodic Melange, Duo Naranjo-Weurlander samt Henrik Mossberg oktett och Trollhättans kammarkör med Fem bitar Gullin.

Festivalen hålls fredag 27 oktober kl. 18.00 och lördag 28 oktober, start kl. 15.00.

Läs mer om program och scentider på: www.trollhattan.fh.se

Kontakt: Trollhättans Jazzförening: Bitte Sjöholm, 0733-97 50 59. Trollhättans Stad: Christer Olsson, kulturchef, 0520-49 78 75.

Senast granskad: 2017-10-25 | av: Peter Asp