Bild på Peter LeMarc och en vybild över Trollhättan

Peter LeMarc tolkar Trollhättan

– ger sin personliga hyllning av staden i ny film

2017-12-01

En av landets med uppskattade artister, Peter LeMarc, har bjudit på både sin röst och sin innerliga tolkning av hemstaden Trollhättan i en egen film som beskriver staden.

Under fredagen släpps filmen där Peter LeMarc hyllar sin hemstad med både värme och känsla. Eller – på ett sätt som bara som LeMarc kan göra.

Trollhättesonen lämnade staden i relativt tidiga år, men har i text och musik speglat sin hemstad. När nu Trollhättan producerar film för att beskriva orten, så tackade Peter LeMarc ja till att ge sin tolkning av staden.

–      Vi arbetar sedan en tid med att synliggöra platsen Trollhättan och vi inledde i oktober med att släppa en film där Jessica Andersson tolkade sin stad. Jessica är sedan många år bosatt i Trollhättan och en fantastisk ambassadör för vår stad, berättar Peter Asp, press- och marknadschef i Trollhättans Stad.

Nu är det dags att släppa film nummer två och då är det Peter LeMarc som bjuder på sin känslosamma tolkning av hemstaden. LeMarc är oerhört populär i sin hemstad, vilket inte minst visades när över tusen personer i somras slöt upp och bjöd på ett eget Tribute to LeMarc genom att sjunga och spela in låten ”Little Willie John” i Nova Arena.

–      Trollhättan handlar mycket om handlingskraft och stort hjärta. Var och en har säkert sig egen personliga bild av staden och det känns verkligen gott att Peter LeMarc så frikostligt vill dela med sig av sin tolkning av staden, konstaterar Peter Asp.

Vid ytterligare frågor kontakta Peter Asp, press- och marknadschef Trollhättans Stad, 070-206 86 87.

Se Peter LeMarcs tolkning av Trollhättan:

Senast granskad: 2017-12-01 | av: Peter Asp