Ove Johansson, tidigare kommunchef i Grästorp tar över som tillförordnad utbildningschef i Trollhättans Stad.

Ove tillförordnad utbildningschef

– fokus på implementering av ny organisation

2017-08-23

För ett år sedan gick Ove Johansson i pension från arbetet som kommunchef i Grästorp. Nu tar han nya tag i form av tillförordnad chef för Utbildningsförvaltningen i Trollhättans Stad.

Detta då ordinarie förvaltningschefen Birgitta Lindström Sundefors är borta under hösten.

–      Utbildningsförvaltningen har nyligen sjösatt en ny organisation och behöver en förvaltningschef som leder genomförandet. Dessutom är det en mycket omfattande verksamhet som är av stor vikt för Trollhättans utveckling. När nu ordinarie förvaltningschefen är frånvarande, så bedömer vi det som viktigt att ta in en ny kraft att leda förvaltningen, konstaterar Stadsdirektören Ulrika Strandroth Frid som hittade en tillförordnad chef på nära håll.

Ove Johansson, 64, har tidigare varit både skolchef och kommunchef i Grästorp, han bor i Trollhättan och känner sig sugen på uppdraget.

–      Det händer otroligt mycket i Trollhättan och det finns en framåtanda som jag gärna vill vara en del av. Dessutom är det ju min hemstad, säger Ove som tillträder måndag 28 augusti.

Fokus blir alltså att leda den nya organisationen som är uppdelad i förskola och grundskola. Men givetvis också att leda förvaltningens övriga utveckling.

–      Ove är en rutinerad chef med bred erfarenhet och vi är säkra på att han kommer att göra ett gott jobb i väntan på att Birgitta ska komma tillbaka, konstaterar Strandroth Frid.

För ytterligare information: Peter Asp, presschef Trollhättans Stad, 070-206 86 87.

Senast granskad: 2017-08-23 | av: Peter Asp