Nytt läge för busstrafiken

– inbjudan till pressträff om nya Drottningtorget

2017-09-26

Trollhättans Stad har nyligen startat arbetet med att förbereda för nya Drottningtorget – ett helt nytt torg där trollhätteborna själva fått bestämma hur man vill ha det.

Ett led i den omfattande uppfräschningen är ett bussfritt torg – och arbetet med att nå dit startar nu på tisdag 3 oktober. Busslinjernas flytt ut från torget kommer att ske i två etapper.

Alla tre parternas fokus – Trollhättans Stad, Västtrafik och Nobina – är att kunderna ska påverkas så lite som möjligt och när det sker förändringar för kunderna ska vi vara på plats och guida rätt. Plan för första etappen:

• Fyra permanenta hållplatser och en tillfällig tas i bruk längs Drottninggatan (totalt 5 hållplatslägen)

• Ett hållplatsläge med plats för tre bussar kommer att vara kvar på torget fram tills tidtabellsskiftet i december.

• Det innebär att alla busslinjer får ett nytt hållplatsläge den 3 oktober

• Första etappen kommer att pågå i ca åtta veckor fram till tidtabellsskiftet i december

Eftersom justeringarna är omfattande vill vi gärna berätta lite mera om hur vi tänker, samt visa bilder och kartor över våra planer. Därför hälsas media välkommen till en pressträff enligt nedan:

Tid: Torsdag 28 september klockan 09.30.
Plats: Nobina bussdepå, Trollhättan.
Närvarande: Jörgen Bergström, trafikchef Nobina, Kajsa Oscarsson, affärsutvecklare, Nobina, Elisabeth Linderoth, gatuchef, Trollhättans Stad, Drazen Kendes, projektledare Trollhättans Stad.

Vid ytterligare frågor kontakta Drazen Kendes, projektledare, Trollhättans Stad, 0520-49 78 49.

Senast granskad: 2017-09-26 | av: Peter Asp