Nya Trollhättebor firas med träd

– 713 barn inbjudna till Bäckelyckeparken, Danneback

2017-05-24

Under fjolåret föddes 713 barn i Trollhättan och alla dessa har fått en inbjudan att, tillsammans med sina föräldrar, släkt och alla andra närvara vid en enkel ceremoni där de tillägnas ett antal träd.

I år är det 21:a året som träd planteras till firande av nyfödda. Byggnads- och trafiknämndens ordförande Peter Andersson håller tal och delar ut minnesdiplom. Dessutom blir det underhållning av Kulturskolan och Danspoolen i Vänersborg, samt givetvis glass till barnen.

De träd som planterats i Bäckelyckeparken hösten 2016 är Fylldblommig fågelbär, Prunum avium "Plena". En mycket gammal sort av fågelbär, som främst skiljer sig från vanligt fågelbär genom de tätt fyllda, vita blommorna som sitter i täta, hängande klasar. Dessa fyller verkligen trädet i blomningstider och ger en något längre blomning än hos arten. Fylldblommigheten innebär att det inte blir någon fruktsättning.

Representanter från media hälsas hjärtligt välkomna till arrangemanget.

För mer information kring födelseträd kontakta landskapsingenjör Sandra Eliasson, sandra.eliasson@trollhattan.se, 0520-49 53 50.

Tid: Tisdag 30 maj klockan 17.30
Plats: Bäckelyckeparken, Dannebacken.