Nya banor i Trollhättans tennishall

– invigning med presentation av ny huvudtränare

2017-09-12

Under sommaren har Kultur- och fritidsförvaltningen renoverat Trollhättans tennisanläggning och den gamla filtmattan har ersatts av ett nytt hardcourt-underlag.

Fredag 15 september klockan 17.00 inviger Trollhättans Stad och Trollhättans Tennisklubb de nya inomhusbanorna och bjuder in trollhätteborna att komma och vara med på festligheterna. Det bjuds på tårta, tal och uppvisningsturnering.

Trollhättans Stad som äger anläggningen men det är Trollhättans Tennisklubb som ansvarar för driften och bedriver verksamheten. Nu ser klubben fram emot nya möjligheter i och med de nya banorna.

-          Genom satsningen från Kultur- och fritidsförvaltning har klubben fått nytt fint underlag på de tre inomhusbanorna och det ger oss rätt förutsättningar att bedriva en bra tennisverksamhet för såväl barn och ungdomar som vuxna och seniorer, säger Niklas Röstberg, ordförande i Trollhättans TK.

Det nya underlaget är långsammare än det gamla filtunderlaget och erbjuder bra spelegenskaper och en behaglig bollstuds för såväl motionärer som elitspelare.

Banorna invigs av Carina Lorentzon, ordförande i Kultur och fritidsnämnden och Niklas Röstberg, ordförande i Trollhättans TK. Under invigningen kommer klubben också presentera nye huvudtränaren och klubbchefen, Fabian Nuñez Seixa, som drivit tennisakademier i olika länder och själv spelat på internationella tourer.

I samband med invigningen startar också en uppvisningsturnering som kommer att pågå hela helgen och som erbjuder tillfälle att se tennis på hög nivå i Trollhättan.

På invigningskvällen klockan 18 spelas en singelmatch mellan Alexandra Jonsson och Mathilda Nedéus, följt av en singelmatch mellan Emil Svensson och J. Mateo Nuñez Marquisio. Matcherna under fredagen är gratis då de ingår i invigningen av hallen.

Vid ytterligare frågor kontakta Jenny Persson, utvecklingsledare Kultur/Fritid, Trollhättans Stad, 0733-48 85 63.

Senast granskad: 2017-09-12 | av: Peter Asp