Nu flyttar sista busslinjerna

– Drottningtorget blir bussfritt från 10 december

2017-12-07

Trollhättans Stad fortsätter sitt arbete med att förbereda för nya Drottningtorget. Ombyggnationen innebär ett bussfritt torg – något som trollhätteborna själva fått vara med och bestämma om – och 10 december flyttas de sista busslinjerna ut från torget till de nybyggda hållplatserna längs Drottninggatan.

Alla tre parternas fokus – Trollhättans Stad, Västtrafik och Nobina – är att kunderna ska påverkas så lite som möjligt och när det sker förändringar för kunderna ska vi vara på plats och guida rätt. När flyttningen sker den 10 december har Nobinas kundvärdar varit på plats på torget under veckan innan för att förbereda kunderna.

Det är också kundvärdar på plats från söndag 10 december och de följande dagarna för att alla ska hitta rätt hållplatsläge på ett tryggt sätt.

Flytten innebär få förändringar
• Linjer som är kvar på torget flyttar ut till de nybyggda hållplatslägena på Drottninggatan.

– Linjer som gått från läge B under hösten flyttas till nybyggda läge A

– Linjer som gått från läge F, G, H (de som varit kvar på torget under hösten) flyttas till B

Oförändrat

– Linjer som går från hållplatsläge T stannar kvar

– Linjer som går från C och D blir oförändrade

• Fyra av lägena – A, B, C, D - är nybyggda permanenta hållplatslägen

• Ett av lägena (T) kommer att vara fortsatt tillfälligt tills beslut är fattat om en permanent lösning med väderskydd planeras till hösten 2018.

Hur hittar man rätt?
Det finns hållplatskartor i alla kurer och på centralt placerade skyltar mellan hållplatslägena eller så söker man sin resa i Västtrafiks reseplanerare där man också kan se rätt hållplatsläge.
Kundvärdar kommer att vara på plats på torget söndag – onsdag för att guida rätt och svara på frågor.

Vid ytterligare frågor kontakta Drazen Kendes, projektledare Trollhättans Stad, 0520-49 78 49.

Senast granskad: 2017-12-07 | av: Peter Asp