Konferens kring gängkriminalitet

– syfte att stärka samverkan inom förebyggande arbete

2017-09-29

Avhopparperspektivet och det förebyggande arbetet gentemot gängkriminalitet och våldsbejakande extremistgrupper står i fokus när Vänersborgs kommun, Trollhättans Stad, Kriminalvården och Arbetsförmedlingen för tredje året arrangerar gemensam konferens. Den här gången är även Polismyndigheten med som samverkanspart.

”Avhoppare” från olika typer av kriminella grupperingar kräver olika former av stöd för att klara av att bryta sitt kriminella mönster. Syftet är att öka kunskapen samt stärka samverkan inom det förebyggande och rehabiliterande arbetet kring personer som hoppar av kriminella grupperingar.

Konferensen hålls den 5 oktober på Quality Hotell i Vänersborg. Vid årets konferens kommer flera namnkunniga föreläsare att medverka:

• Torbjörn Forkby, forskare vid institutionen för socialt arbete, Göteborgs universitet
  • Christoffer Carlsson, forskare vid Institutet för framtidsforskning
  • Camila Salazar Atias, forskare och kriminolog samt verksamhetsansvarig på Fryshuset, Stockholm
  • Peter Svensson, verksamhetsansvarig, Fryshuset, Stockholm med egna erfarenheter av att lämna ett kriminellt gäng.

Kontaktpersoner: Said Niklund, chef Arbetsmarknads- och Socialförvaltningen Trollhättans Stad, 070-160 44 40 eller Karin Hallberg, chef Socialförvaltningen Vänersborgs kommun, 0521-72 14 71.

Senast granskad: 2017-09-29 | av: Peter Asp