Julgran på Kronan söker klappar

– samlar in julgåvor till Frälsningsarmén

2017-12-06

I Kronans mötesplats står en stor julgran som symbol för ett initiativ som handlar om att ge barn i ekonomiskt utsatta familjer extra uppmärksamhet under julen.

Initiativtagare är Jessica Stenström, lokalvårdare på kulturhuset, som nu också kan titulera sig grangeneral.

-          Själv tycker jag väldigt mycket om julen. Jag har tidigare sett att Hotel Kung Oscar samlar in klappar till Frälsningsarmén och frågade om vi fick hjälpa till. Jag tycker att detta är ett bra sätt för Kronan att göra skillnad i många familjers julfirande, säger Jessica.

Alla kan lämna in en eller flera julklappar till barn eller ungdomar. För varje mottagen julklapp skänker hotellkedjan dessutom tio kronor till projektet Sweet Dreams och Unicefs arbete mot människohandel.

Julklappar kan lämnas in under Kronans ordinarie öppettider fram till 17 december. Sedan skänks klapparna vidare till Frälsningsarmén som delar ut dem till barn i Trollhättan som behöver klapparna som bäst.

-          Man kan köpa nya julklappar eller så finns det kanske något därhemma som knappt är använt och som andra barn kan ha glädje av, tipsar Jessica.

Julklappar lämnas inslagna och märkta med vilken ålder som de passar bäst för.

-          Bara tänk dig känslan att inte ha råd att ge en julklapp till ditt barn! Denna hjälp oerhört värdefull och välbehövlig, så ta chansen att glädja någon annan, uppmanar Jessica.

Granen har varit på plats sedan 1 december och redan första helgen har hotellet och Kronan tillsammans fått in över 100 paket.

-          Det finns så mycket omtanke om andra här på Kronan. Jessicas initiativ visar vilket engagemang i grannskapet och Trollhättan som det finns på Kronan Kulturhus. Det känns verkligen bra att vi kan vara med och bidra, säger Paula Pelli, kulturhuschef på Kronan.

Kontakt: Paula Pelli, kulturhuschef, 0520-49 78 97.

Senast granskad: 2017-12-06 | av: Peter Asp