Invigning av ny verksamhet

– helt ny skola och förskola på Hälltorps gård

2017-10-19

Verksamheten tjuvstartade visserligen redan vid terminsstarten, men tisdag 24 oktober blir det efterlängtad invigning av helt nya Hälltorpskolan, där totalt 150 ungdomar och personal snart ska gå i skola, förskola och fritids.

Trollhättan expanderar och i takt med ökad befolkning behövs också fler skolor och förskolor. Vid nya bostadsområdet Hälltorps gård har Trollhättans Stad därför byggt en sprillans ny skola/förskola med plats för 150 barn och elever - och som dessutom utrustats med ett tillagningskök.

Tisdag 24 oktober klockan 10:00 bjuder förskolechef Annika Elmby Bengtsson och rektor Ylva Knöös in till invigning av förskolan Mioäpplet och Hälltorpskolan.

I slutet på augusti skolades de första barnen och eleverna in i den nya förskolan och F-3 verksamheten. Om några år, när verksamheten är fulltalig, kommer det finnas ungefär 75 elever på Hälltorpskolan och 75 förskolebarn på Mioäpplet.

-       Det känns helt fantastiskt att få möjlighet att skapa en ny verksamhet i helt nya lokaler. Vi har hela tiden barnen i fokus och mycket handlar om att vara flexibel, känna in barnens behov och hitta strukturer för nyttjandet av rum och utemiljö. Vi har haft ett stort teamwork för att skapa trygg miljö för varje barn, konstaterar rektor Ylva Knöös och förskolechef Annika Elmby Bengtsson.

Representanter från media hälsas hjärtligt välkomna till invigningen.

Vid ytterligare frågor kontakta Annika Elmby Bengtsson, förskolechef, 0733-48 87 23.

Senast granskad: 2017-10-19 | av: Peter Asp