Invigning av efterlängtad cykelväg

– ny väg Sjuntorp-Glöse mosse underlättar för pendlare

2017-05-10

Lördag 13 maj, i samband med cykelns dag, ska den efterlängtade cykelvägen i Sjuntorp invigas. Det blir en härlig förmiddag med olika aktiviteter där givetvis cykeln är i fokus.

Projektet att bygga gång- och cykelväg samt vatten- och avloppsledningar mellan Sjuntorp och Glösemosse är ett samarbete mellan Trollhättans Stad, Trafikverket och Trollhättan Energi.

Den nya gång- och cykelvägen är 2,5 meter bred och sträcker sig längs sydöstra sidan av väg 2012. En förlängning på den befintliga gång- och cykelvägen från Sjuntorps centrum och norrut. Gång- och cykelvägen är ca tre kilometer lång och sträcker sig mellan Sjuntorp och Glösemosse. Hela sträckan har försetts med belysning.

Representanter från media är välkomna att närvara vid invigningen!

Program lördag 13 april:

Klockan 10.00 Invigning! Kommunstyrelsens ordförande Paul Åkerlund håller tal och inviger cykelvägen.

Plats: Vid Dämmet (vid busshållplatsen Trehörningen).

Efter invigningen blir det cykeltipspromenadstart! Slutmål: Vårhaga.

Vid Vårhaga 10.00-13.00:

• Slutmål för cykeltipspromenaden – utslagsfråga
  • Sportson utför gratis cykelservice - glöm inte cykeln!
  • NTF har cykelhjälmsdemonstration.
  • Trollhättans Stad delar ut den nya Cykelkartan och informerar om      grannsamverkan, trygghetsvandrare samt Fairtrade.
  • Servering med fika och lättare mat kommer att finnas att köpa.
  • Lotteri och chokladhjul.

Vid ytterligare frågor kontakta Elisabeth Linderoth, gatuchef Trollhättans Stad,
0520-49 78 48.

Senast granskad: 2017-05-10 | av: Peter Asp