Max Bergander, värdegrundsansvarig i AIK ungdomsfotboll, gästar Trollhättan. Max Bergander, värdegrundsansvarig i AIK ungdomsfotboll, gästar Trollhättan.

Idrotten i Trollhättan tar ställning

– inspirationskväll kring viktigt värdegrundsarbete

2017-11-10

Våldsförebyggande arbete. Locker Room Talk. Attityder inom idrottsrörelsen.

Viktiga och högaktuella frågor som både diskuteras och vänds på under en inspirationskväll som samlar stora delar av idrottsrörelsen i Trollhättan. Trollhättans Stad, Polisen, Sisu och Länsstyrelsen har bjudit in till en kväll rörande högaktuella ämnen – och gensvaret från idrottsrörelsen i Trollhättan är stort.

Omkring 200 personer med anknytning till föreningslivet samlas därför i Folkets Hus Kulturhuset för att lyssna till föreläsningar, inspireras och diskutera kring hur idrottsrörelsen kan bidra till våldsförebyggande arbete och motverka sexuella ofredanden och övergrepp.

Bland föreläsarna märks:

Max Bergander: Värdegrundsansvarig i AIK ungdomsfotboll som ger en inspirerande föreläsning om sin egen maskulinitetshistoria och AIK:s värdegrundsarbete.

Locker Room Talk: Shanga Aziz och Rogerio Silva träffar regelbundet unga grabbar i sportklubbar och omklädningsrum för att prata jämställdhet och attityder. Här berättar de engagerat om sitt arbete.

Kvällen med ett samtal med bland andra Maja Svensson, hockeyspelare i THC Ladies.

Representanter från media hälsas välkomna till en kväll kring ett högaktuellt ämne.

Tid: Måndag 13 november klockan 17.30
Plats: Folkets Hus Kulturhuset, Trollhättan.
Kontakt: Anne Fagerberg, SIG-koordinator, Resursforum Trollhättans Stad, 0520-49 55 86. Marcus Svensson, jämställdhetsstrateg, Trollhättans Stad, 0520-49 55 95.

Senast granskad: 2017-11-10 | av: Peter Asp