Hjortmosseskolan expanderar

– på måndag invigs nya kreativa lokaler

2017-08-17

Hjortmosseskolan växer och i samband med måndagens skolstart så inviger skolan nyrenoverade lokaler för elever i år 7-9. Lokalerna kallas KM och är samlas kreativitet, kunskap och musik i anslutning till Magnus Åbergsgymnasiet.

– Med den här nya verksamheten har vi dessutom möjlighet att ta emot närmare 100 nya elever de närmaste åren, berättar Peter Heddelin, rektor för åk 5–9 på Hjortmosseskolan.

I startskedet är det elever i årskurs 8-9 som börjar på KM, men redan nästa år kommer samtliga elever i åk 7–9 att ha merparten av sin undervisning i de nya lokalerna. Här ingår också Trollhättans musikklasser.

Hjortmosseskolans rektor ser många möjligheter med den nya verksamheten:

– Det här blir ett lyft för hela Hjortmosseskolan, både för personalen och för våra elever som får helt nya möjligheter och förutsättningar i sitt lärande. Lokalerna är nyrenoverade, och eleverna får tillgång till ny modern utrustning. Vi kommer också ha möjligheter till ett nära samarbete med gymnasieskolan, vilket känns väldigt spännande och öppnar för nya sätt att undervisa grundskoleeleverna, säger Peter Heddelin.

Invigningen av Hjortmosseskolans nya lokaler:
Tid: Måndag 21 augusti klockan 17:30.
Plats: KM, Karlstorpsvägen 159, 461 52 Trollhättan.

För mer information: Peter Heddelin, rektor på Hjortmosseskolan, 0520-49 74 61, peter.heddelin@trollhattan.se

Senast granskad: 2017-08-17 | av: Katarina Loodh