Förslag på ny Stadsdirektör

- Ulrika Strandroth Frid kandidat till Kommunstyrelsen

Trollhättan 2017-01-13

Ulrika Strandroth Frid, 44 år från Skara, föreslås att blir ny Stadsdirektör när nuvarande direktören Annika Wennerblom under våren går i pension.

Ulrika Strandroth Frid är idag kommundirektör i Skara kommun, där hon är högsta tjänsteman i en organisation som har 1 700 anställda och som servar drygt 18 800 invånare.

Rekryteringsprocessen har varit igång en tid och nu har kommunstyrelsens presidium alltså kommit fram till att föreslå Strandroth Frid som ny Stadsdirektör.

–     Den politiska ledningen är övertygad om att Trollhättans Stad med Ulrika Strandroth Frid får en mycket kompetent Stadsdirektör som kan fortsätta leda organisationen med ett starkt utvecklingsfokus, konstaterar Trollhättans Stads informationschef Peter Asp.

Den fortsatta processen betyder MBL-förhandlingar med de fackliga organisationerna och ett ärende i kommunstyrelsen 25 januari, där ett formellt beslut om anställningen förväntas ske.

–     Parallellt så kommer Ulrika att träffa olika chefer och medarbetare i vår organisation. Ambitionen är att tjänsten ska vara tillsatt före sommaren, konstaterar Peter Asp.

Vid frågor kontakta Peter Asp, informationschef, Trollhättans Stad,
070-206 86 87.