Närbild på FN-flaggan

FN-flaggan hissas under lördagen

– manifesterar mot NMR-demonstration i Göteborg

2017-09-29

Trollhättans Stad markerar mot nazism i samband med lördagens demonstration av NMR i Göteborg.

Göteborgs Stad meddelade på torsdagen att man kommer att hissa FN-flaggan på Gustaf Adolfs torg under NMR:s demonstration på lördag. Enligt kommunen baseras beslutet på de värderingar som Göteborg står för om alla människors lika värde, demokrati och frihet.

När sedan svenska FN-förbundet uppmanade landets kommuner att följa Göteborgs exempel, så såg Trollhättan det som självklart att markera.

–     Detta är vårt sätt att visa vad vi står för. Vi hissar FN-flaggan utanför Stadshuset för att manifestera viktiga FN-värden. Dessutom är det en påminnelse om att vi alla har ett ansvar att leva upp till Sveriges åtaganden som FN-medlem, säger kommunstyrelsens ordförande Pal Åkerlund.

–     FN-flaggan representerar grundläggande mänskliga rättigheter oberoende av ras och tillhörighet. Tvärtemot vad NMR står för, konstaterar Paul Åkerlund.

Vid ytterligare frågor kontakta: Peter Asp, presschef Trollhättans Stad, 070-206 86 87.

Senast granskad: 2017-09-29 | av: Katarina Loodh