Glad tjej

Fint resultat för socialpsykiatrin

– 98 procent av brukarna nöjda med boendestöd

2017-12-05

Socialpsykiatrin inom Trollhättans Stad fick väldigt fina omdömen i årets brukarenkät. Bland de personer som har boendestöd svarade hela 98 procent att de var nöjda sitt stöd.

Den senaste brukarundersökningen inom socialpsykiatrin gjordes 2014. Sedan dess har både svarsfrekvensen och nöjdheten ökat bland brukarna.

Bland personer med boendestöd svarade 71 procent på brukarenkäten. 98 procent av dessa svarade att de var nöjda med boendestödet i sin helhet – en ökning med fyra procent jämfört med den senaste undersökningen.

Nöjdheten hade även ökat bland brukare boende i gruppbostad. 2014 svarade 78 procent att de var nöjda med boendet och stödet. 2017 hade den siffran ökat med tio procent till 88 procent.

– Vi är väldigt nöjda över resultaten och att nöjdheten ökar. Personalens engagemang och kunskap betyder oändligt mycket, säger Helena Mårdstam, områdeschef för socialpsykiatrin.

Nästa steg blir att fortsätta se över förbättringsområden och att jobba med att bevara det som är bra.

Vid ytterligare frågor kontakta Helena Mårdstam, områdeschef socialpsykiatrin, 0520-49 79 06.

Senast granskad: 2017-12-04 | av: Peter Asp